FC Slovan Liberec | Do Liberce přijede mistrovská Slavia! Přijďte podpořit Slovan v těžkém souboji
Menu Další Zavřít Zavřít
05.12.2019

Do Liberce přijede mistrovská Slavia! Přijďte podpořit Slovan v těžkém souboji

Redakce
Liberec – Úřadující mistr, účastník základní skupiny Ligy mistrů a aktuální lídr tabulky. Taková je vizitka nadcházejícího soupeře Slovanu, s pražskou Slavií se střetneme v pátek od 19:30. Přijďte naše mužstvo na tribuny podpořit, bude to boj!

SK SLAVIA PRAHA – BARCELONA, JEDENÁCT BODŮ I TŘI INKASOVANÉ BRANKY

Pražané přijedou do Liberce s obdivuhodnou statistikou. V dosavadních 18 zápasech ligy nastříleli nejvíce branek (38) a zároveň inkasovali pouze tři góly (druhá Plzeň jich obdržela 16). Výborná defenziva vynesla slávistům body hned v každém utkání. Parta Jindřicha Trpišovského neprohrála ani jednou a pouze ve třech případech (Karviná, Opava a Olomouc) remizovala.

Sešívaní přitom nastupovali na podzim hned ve třech soutěžích. V MOL Cupu je vyřadil v osmifinále ostravský Baník, který se utkal se Slavií během minulého jara ve finále, a v Lize mistrů ukončil naděje na postup ze skupiny i do Evropské ligy Inter Milán. Ten vyloupil Eden výhrou 3:1 minulou středu. Ještě předtím se však hráčům celku z hlavního města povedlo remizovat s Barcelonou a právě milánským sokem.

Kdo budí největší respekt? Slávisté těží z vyrovnanosti kádru, osm gólů dal v lize Tomáš Souček. Pět zásahů má Josef Hušbauer a čtyři Peter Olayinka. Ve statistice nahrávek je nejúspěšnější Petr Ševčík s pěti pasy, které skončily gólem. Mezi třemi tyčemi září Ondřej Kolář. V 16 odchytaných zápasech posbíral 14 nul a úspěšnost zákroků vytáhl až na 92,6 %.



FC SLOVAN LIBEREC – JEDENÁCT STATEČNÝCH V BOJI O BODY

Naše mužstvo v posledním kole padlo na půdě Olomouce 0:1, vůbec poprvé od prvního duelu se Slavií (10. srpna) nevstřelilo ani gól. Na konci listopadu se ale modrobílým povedlo rozstřílet Zlín vysoko 5:0, čímž zapsalo druhou nejvyšší domácí výhru v historii klubu. Vzhledem k předchozím výsledkům patří Slovanu devátá příčka tabulky s čtyřiadvaceti body.

Není tajemstvím, že proti Slavii nebude moct nastoupit několik hráčů základního kádru. Trenér Pavel Hoftych se bude muset obejít bez Alexandra Baluty, Petara Musy a Oscara s Janem Kuchtou, kteří ze Slavie v Liberci hostují.

Z posledních pěti vzájemných duelů se Slavií U Nisy bral Slovan body hned čtyřikrát. Naposledy se oba celky rozešly s bezbrankovou remízou, v říjnu roku 2019 vyhrála Slavia 1:0 gólem Miroslava Stocha. Předtím naše mužstvo opět remizovalo 0:0, 1:1 a vyhrálo 2:1. Nejčastějším výsledkem vzájemných zápasů je skóre 1:0, zároveň padlo v 54 duelech už 13 červených karet.

Přijďte naše mužstvo v náročném boji podpořit! Váš hlas bude potřeba, duel proti úřadujícímu mistrovi začne v pátečních 19:30. Předzápasový program startuje hodinu před výkopem.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Dineva SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hattrick