FC Slovan Liberec | Do Slovanu přestupuje český reprezentant do 21 let Lukáš Červ
Menu Další Zavřít Zavřít
22.06.2022

Do Slovanu přestupuje český reprezentant do 21 let Lukáš Červ

Tomáš Čarnogurský
Liberec - Novou posilou Slovanu je jednadvacetiletý záložník Lukáš Červ, který do Liberce přestupuje z pražské Slavie. Pod Ještědem podepsal víceletou smlouvu.

V dorostu Slavie si zahrál i v UEFA Youth League, zároveň nastupoval i za B-tým. V sešívaném dresu si připsal jediný ligový start, a to 5. července 2020 právě na stadionu U Nisy, když čtvrt hodiny před koncem nadstavbového duelu v Liberci střídal Petara Musu a odbyl si zde svůj ligový debut. Sezonu 2020/21 odehrál na hostování v druholigové Jihlavě. V minulém ročníku už hostoval v Pardubicích, kde zasáhl do 21 ligových zápasů, v nichž vstřelil dvě branky.

Česko reprezentoval ve výběrech do 18 a 19 let, aktuálně je členem kádru české jednadvacítky, za kterou na začátku června nastoupil v základní sestavě proti Anglii.

„Na nové angažmá se moc těším, protože jsem strávil dvě sezony na hostování. Byl jsem rád, že se teď naskytla možnost trvalého přestupu do Slovanu. Když jsem se to dozvěděl, tak jsem byl nadšený a říkal jsem svému agentovi, že do Liberce určitě chci. Vím o Slovanu, že je to rodinný klub, je tu dobrá atmosféra i zázemí. To vše se mi hned v první den potvrdilo a zapůsobilo to na mě,“ neskrývá nadšení talentovaný záložník. „Trenéra Kozla znám z mládežnických reprezentací, on mě také zná, hrálo se mi pod ním vždy dobře. Ještě nejsem po zranění z reprezentačního zápasu zdravotně úplně v pořádku, ale už je to lepší. Těším se na příští sezony v Liberci a doufám, že se bude dařit týmu i mně,“ dodává Lukáš Červ.

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec ZOO Liberec
Mediální partneři
eFotbal Český rozhlas Liberec