FC Slovan Liberec | Do Slovanu přestupuje ze Slavie talentovaný reprezentant Denis Višinský
Menu Další Zavřít Zavřít
01.02.2022

Do Slovanu přestupuje ze Slavie talentovaný reprezentant Denis Višinský

Redakce
Liberec – Stále ještě osmnáctiletý talent českého fotbalu, který na podzim působil na hostování v dresu FC Sellier & Bellot Vlašim, přestupuje do Liberce z pražské Slavie, kde fotbalově vyrůstal od nejmladších kategorií. V pondělí už se zapojil do tréninku se svými novými spoluhráči.

Ofenzivní nebo krajní záložník Denis Višinský se narodil 21. března 2003. V sezoně 2020/2021 si odbyl svůj debut za A-tým Slavie, když nastoupil v základní sestavě osmifinále MOL Cupu proti Slavii Karlovy Vary. V tomto zápase se dokázal dvakrát prosadit a na dvě branky přihrát. Na jaře 2021 si pak připsal ještě dva ligové starty.

Na podzim hostoval v druholigové Vlašimi, kde zaznamenal 15 startů a 3 branky. Prošel i mládežnickými reprezentačními výběry U16, U17 a v loňském roce nastupoval za reprezentaci do 19 let, ve všech kategoriích se zapsal i mezi střelce.

A co na transfer říká samotný hráč? „Jsem rád, že to dopadlo. Těším se na první zápas. Jsem šťastný, že tu mohu být,“ libuje si Višinský a dává si pochopitelný cíl: „Rád bych se postupem času začal prosazovat do základní sestavy.“ Při prvním tréninku pod Ještědem už poznal i největší rozdíl oproti pražským Vršovicím: “Rychlostně i co do fotbalovosti je to srovnatelné se Slavií. Je tu ale určitě větší zima než v Praze.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ferona Nisa Liberec
Mediální partneři
Beat radio Hattrick