FC Slovan Liberec | Do Slovanu přichází nigerijský křídelník Ahmad Ghali
Menu Další Zavřít Zavřít
27.01.2022

Do Slovanu přichází nigerijský křídelník Ahmad Ghali

Tomáš Čarnogurský
Liberec - Novou posilou našeho týmu je jednadvacetiletý Nigerijec celým jménem Ahmad Ghali Abubakar, který pod Ještěd přichází ze slovenského Trenčína, kde působil poslední dva roky. K A-týmu se připojí v příštím týdnu, po návratu liberecké výpravy z herního kempu v Turecku.

Fotbalově vyrůstal v klubu MFM FC ve městě Legos, vypracoval se až do nigerijské reprezentace do 20 let a na začátku roku 2020 zamířil do slovenského klubu AS Trenčín. Ačkoliv pravák, zatím jeho preferovanou pozicí bylo levé křídlo, ale může hrát i na pravém. Naposledy v trenčínském dresu skóroval v minulém týdnu v rámci zimní Tipsport ligy do sítě Vyškova.

„Jsem šťastný, že jsem podepsal smlouvu se Slovanem Liberec. Děkuji za tu šanci. Těším se, až se budu moct připojit k týmu. Je to pro mě pocta a doufám, že i dobrý krok pro mou fotbalovou kariéru,“ sdělil sympatický mladík po podpisu smlouvy na dva a půl roku.

Šikovný rychlík se aklimatizace v Česku neobává. „O českém fotbale mi leccos řekli moji krajané Muhamed Tijani nebo Yira Sor, kteří tu působí,“ ozřejmil rodák z nigerijského města Kano, kterého jako další cizince čeká i výuka češtiny: „Nějaká slova jsem se během dvou let na Slovensku naučil, tak snad mi to v začátcích pomůže,“ dodal s úsměvem sympatický mladík.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vinotéka U Kryšota Profipoint
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Český rozhlas Liberec