FC Slovan Liberec | Do Slovanu přichází talentovaný ukrajinský záložník Ivan Varfolomejev
Menu Další Zavřít Zavřít
10.06.2022

Do Slovanu přichází talentovaný ukrajinský záložník Ivan Varfolomejev

Redakce
Liberec - Teprve osmnáctiletý záložník přichází z klubu Ruch Lvov, se kterým vyhrál nejvyšší ukrajinskou soutěž v kategorii do devatenácti let. I přes svůj nízký věk už nakoukl také do tamního A-týmu působícího v ukrajinské Premier lize a připsal si i první starty mezi dospělými. Prošel také mládežnickými reprezentačními výběry Ukrajiny. Ke konci minulé sezony už trénoval v Liberci.

„Ivan se zapojí do letní přípravy s naším A-týmem. Během několika týdnů, kdy s námi trénoval, prokázal svou kvalitu a rychle se aklimatizoval. Na svůj věk je dobře fyzicky vyspělý. Jsme rádi, že se nám podařilo dohodnout se s ním na víceleté smlouvě,“ prozradil sportovní ředitel Zdeněk Koukal.

A jaké má zatím z Liberce dojmy náš nový hráč? „Od prvního dne, kdy jsem přišel do Slovanu, jsem pocítil podporu od týmu, trenérů a všech spolupracovníků. Jsem za to velmi vděčný, všichni jsou moc příjemní. Postupně jsem si tady zvykl a cítím se tu dobře,“ svěřil se po podpisu kontraktu sympatický mladík, který už dobře rozumí česky.

Více se dozvíte v rozhovoru, který jsme pro vás s Váňou, jak se mu doma přezdívá, natočili na stadionu U Nisy:


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberec Eurovia
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Náš region