FC Slovan Liberec | Do Slovanu přichází záložník Karol Mészáros
Menu Další Zavřít Zavřít
28.06.2021

Do Slovanu přichází záložník Karol Mészáros

Redakce
Liberec – Další příchod letního přestupového období. Slovan posílí 27letý slovenský záložník Karol Mészáros, který je využitelný v křídelních prostorech obou stran. Zkušený ofenzivní univerzál naposledy působil v Českých Budějovicích, má za sebou ovšem bohaté zahraniční zkušenosti, jelikož několik let působil v Maďarsku.

Karol Mészáros běhal po pažitech FORTUNA:LIGY už v posledních dvou sezonách. Za českobudějovické Dynamo odehrál na ligové scéně celkem 36 utkání, během nichž zapsal pět „kanadských“ bodů. Dvakrát skóroval a třikrát na branku spoluhráčům přihrál.

Do dospělého fotbalu nakoukl v dresu Slovanu Bratislava, kde nakonec strávil úspěšných čtyři a půl roku, aby se pak vydal do zahraničí. Mezi roky 2016-2020 působil v Maďarsku, teprve následně došlo na první zkušenosti s českou nejvyšší soutěží.

„Karola si pamatuji ještě z prvního angažmá v Trnavě, nastupoval tehdy za Slovan Bratislava jako talentovaný mladík. Dokázal dávat také hodně branek, byl nepříjemný v koncovce. Jde o rychlostní typ, je tahový hráč,“ komentoval trenér Pavel Hoftych přednosti nové posily.

„Nyní je Karolovi 27 let, což je nejlepší fotbalový věk a očekáváme od něj, že nám po odchodu Jhona Mosquery s Jakubem Peškem pomůže hlavně v křídelních prostorech. Využitelný je ale i v jiných pozicích, vše směrem do ofenzivy,“ vysvětloval kouč dál.

Už před příchodem Mészárose byly oznámeny podpisy Theodora Gebre Selassieho, útočníka Ondřeje Novotného a nizozemského stopera Justena Kranthoveho. Dotahuje se také hostování Filipa Havelky a novou smlouvu podepsal Michael Rabušic.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Inago Gasservis
Mediální partneři
eFotbal Český rozhlas Liberec