FC Slovan Liberec | Dočká se Béčko první branky? V domácí premiéře přivítá Bohemku
Menu Další Zavřít Zavřít
12.08.2021

Dočká se Béčko první branky? V domácí premiéře přivítá Bohemku

Redakce
Liberec – Domácí premiéra a boj o premiérové body v nové sezoně. B-tým se poprvé představí na Městském stadionu v Liberci, hostit bude rezervu pražských Bohemians. Atraktivní duel začne v sobotním dopoledni od 10:30.

Souboj analogií: čekání na gól i červené karty

Mezi oběma nadcházejícími soupeři lze najít mnoho paralel. Slovanu ani Bohemians se dosud nepodařilo vstřelit v novém ročníku branku, zároveň obě mužstva dohrávala jeden ze svých zápasů s červenou kartou. Aby nebylo souvislostí málo, v obou případech se jednalo o duel s Velvary. V dresu našeho mužstva viděl dvě žluté karty Tomáš Polyák, za klokany nedohrál Radek Lehovec, 19letému obránci se před očima rovnou začervenalo.

Pražský klub ale na rozdíl od party kouče Petra Myslivce bitvu s celkem z kladenského okresu zakončil bezbrankovou remízou a do tabulky tak zapsal první kladné číslo. Na rozdíl od minulých sezon třetí nejvyšší soutěže se nekopou penalty o bonusový bod, remizové zápasy tudíž končí po devadesáti minutách.

Soutěž s jedním lídrem, Slovan vyhlíží vzestup

Bohemka v úvodním utkání sezony podlehla Ústí nad Orlicí 0:1 a v tabulce figuruje na 13. příčce, Slovan je z šestnácti účastníků zatím tím úplně posledním. Skupinu B ČFL vede poslední soupeř našeho mužstva – Zbuzany, které dokázaly jako jediný celek vyhrát obě vstupní utkání.

Mladičký modrobílý kádr trápí hlavně produktivita. I přes četné šance se nedaří najít střeleckou formu přesto, že výkony nemají špatné parametry. „Musím mužstvo pochválit za nasazení, bojovnost a morálku, bohužel v podobných zápasech rozhodují detaily. Z toho se musíme příště poučit, využít šance a maximalizovat výkon, abychom nedělali chyby v defenzivě,“ komentoval po posledním vystoupení hlavní trenér.

Další šance na zisk prvních bodů přijde na Městském stadionu. B-tým hostí Bohemians od sobotních 10:30. Vstup do areálu je zdarma, ale stále platí povinnost prokázání bezinfekčnosti, obdobně jako při prvoligových zápasech.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Immergas Banua
Mediální partneři
Liberecká drbna rtm plus