FC Slovan Liberec | Dohráno! Béčko, akademie a ženy končí sezonu
Menu Další Zavřít Zavřít
07.04.2020

Dohráno! Béčko, akademie a ženy končí sezonu

Redakce
Liberec - Předčasný konec. Sezona 2019/2020 B-týmu, žen i akademie byla oficiálně ukončena. Z průběžného pořadí se stalo po rozhodnutí výkonného výboru Fotbalové asociace České republiky konečné, zároveň se nebude z aktuálního ročníku zmíněných soutěží postupovat ani sestupovat.

B-tým, ženy i akademie mají po sezoně. Kvůli šířícímu se novému typu koronaviru tak rozhodl výkonný výbor Fotbalové asociace České republiky. Naopak osud druhé ligy a nejvyšší soutěže zůstává prozatím nejasný.

Zrušení se netýká MOL Cupu, v němž zbývají odehrát semifinálové duely a finále. První fáze se měla odehrát 20. dubna a rozhodující duel následně 20. května, oba termíny budou posunuty.

B-tým zakončil premiérový ročník v ČFL na 13. příčce tabulky B, odehráno ale bylo jen 16 střetnutí. Naposledy naše mužstvo prohrálo 8. března s Velvary 0:1, ženy v době přerušení soutěže figurovaly na dělené poslední příčce tabulky s Pardubicemi. Dorost (U19) naopak vedl tabulku druhé ligy o dva body před Duklou.

„Pro mladé hráče je zápasový výpadek velmi problematický pro získávání herních zkušeností, což budeme muset řešit vedle klasických tréninkových mikrocyklů i sehráním většího počtu přípravných utkání, až nám to situace dovolí," komentoval trenér B-týmu Petr Myslivec.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SMC DPMLJ
Mediální partneři
Hitrádio Contact Náš region