FC Slovan Liberec | Domácí dobře pracovali, nám tam nic nespadlo, litoval po remíze ve Zlíně Mikula
Menu Další Zavřít Zavřít
23.05.2021

Domácí dobře pracovali, nám tam nic nespadlo, litoval po remíze ve Zlíně Mikula

Tomáš Honzejk
Zlín/Liberec - Hráči Slovanu se v neděli vydali na dlouhou cestu do Zlína, kde chtěli zvítězit a přiblížit se možnosti kvalifikovat se do pohárové Evropy z pátého místa tabulky. To se jim bohužel nepovedlo, když se ševci remizovali bezbrankovou remízou 0:0. "Máme za sebou dlouhou šňůru bez vítězství. Musíme se soustředit na sebe a v zápase s Olomoucí se rozloučit s fanoušky vítězně," burcuje kapitán Mikula.

Jaké je tvé hodnocení zápasu ve Zlíně?

Bylo to vyrovnané utkání, které se mohlo překlenout na kteroukoliv stranu. V závěru jsme hráli více ofenzivně, jelikož jsme chtěli zvítězit a Zlín měl tím pádem nějaké šance do otevřené obrany. Žádnou z nich ale nevyužil. My bohužel také ne, a proto zápas skončil 0:0.

Bylo to spíše vyrovnané utkání, ale minimálně v prvním poločase byli domácí aktivnější. Čím si to vysvětluješ?

Neřekl bych, že byli aktivnější. Možná to tak mohlo vypadat, protože jsme chtěli hrát z bloku na brejky přes Matouška. Ale že by byl Zlín lepší, to si nemyslím.

Hned ze začátku měl Zlín velkou šanci. Zatrnulo vám hodně?

Byla to šance hodně z úhlu. Musel by to jejich hráč zakončit velmi precizně. Nemyslím si, že to byla úplně gólová šance.

Střel jste si vypracovali poměrně hodně, ale pouze jedna letěla mezi tři tyče. Proč se nedaří příliš trefovat zařízení?

Někdy se to tak sejde, že to tam prostě nespadne. Může se vypálit mnoho střel, ale branka nepadne. Domácí dobře pracovali. Chtěl bych je pochválit, na to, že už jim o nic nejde, nevynechali jediný souboj. Byl to dobrý zápas, kterému chyběl pouze gól.

Jak jsi spokojený s defenzivou? Zápas jste zvládli s čistým kontem.

Zlín měl nějaké šance, hlavně v závěru. Nehráli jsme ale špatně a určitě jsme v obraně nepropadli. Z tohoto pohledu to hodnotím kladně.

Plzeň vyhrála nad Ostravou 4:0. Boj o evropské poháry je tak prakticky rozhodnutý. Jak moc to mrzí?

My se musíme soustředit hlavně na sebe. Hodně zápasů v řadě jsme nevyhráli. To, že Plzeň vyhrála, je škoda, ale hlavní důvod je ten, že my nedokážeme vyhrát.

Věříte ještě, že by přeci jen Plzeň zaváhala v posledním kole a vy postoupili do evropských pohárů?

Jestli věříme nebo nevěříme není tak důležité. My bychom rádi vyhráli. Do zápasu s Olomoucí půjdeme s tím, že chceme vyhrát a rozloučit se s fanoušky vítězstvím. Musíme se soustředit na sebe a jít si za vítězstvím. Co se následně stane, už neovlivníme.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ITADECO Banua
Mediální partneři
Rengl Radio Blaník Liberec