FC Slovan Liberec | Druhé domácí utkání v řadě. Sobotní večer ve znamení souboje se Spartou
Menu Další Zavřít Zavřít
30.07.2021

Druhé domácí utkání v řadě. Sobotní večer ve znamení souboje se Spartou

Tomáš Honzejk
Liberec - Ve druhém kole FORTUNA:LIGY nás čeká pikantní souboj s pražskou Spartou. Letenští v týdnu postoupili přes Rapid Vídeň do 3. předkola Ligy Mistrů, a tak svěřence trenéra Hoftycha nečeká lehká šichta. Přijďte hráče podpořit přímo na stadion, budou to potřebovat! Utkání startuje v sobotu 31. 7. v 19 hodin.

AC Sparta Praha - vítězství proti Olomouci i zvládnutý zápas podzimu s Rapidem Vídeň

Letenští za sebou mají povedený týden. Nejprve si v prvním ligovém kole poradili na domácím hřišti s Hanáky, které vede jejich bývalý trenér Václav Jílek, 3:2. Sice od třetí minuty prohrávali, ale zápas dokázali otočit. O branky se postarali David Moberg Karlsson proměněným pokutovým kopem, na něhož navázal Ladislav Krejčí ml. a třetí branku si pod tlakem vstřelil olomoucký stoper Hubník. V nastaveném čase už pouze korigoval skóre olomoucký Pablo Gonzáles.

Mnohem důležitější utkání ale čekalo svěřence Pavla Vrby ve středu 28. července. Hrálo se opět na pražské Letné, kam zamířil k odvetě druhého předkola Ligy Mistrů Rapid Vídeň. Rakušané si přivezli z domácího utkání vedení 2:1, a tak se dala očekávat zajímavá podívaná. To se také naplnilo. Sparťané byli od začátku utkání aktivnější týmem a v 16. minutě byli odměněni. Skóre otevřel opět David Moberg Karlsson a opět z penalty, která byla nařízena po faulu na Jakuba Peška. I v dalších pasážích zápasu bouchali na dveře vídeňské obrany, která odolávala až do 81. minuty, kdy vystřelil hráčům v rudém důležitý postup nám dobře známý Pešek.

Sparťané tak přijedou pod Ještěd ve velmi dobrém rozmaru. Jak je ale známo, souboje mezi těmito mužstvy nabízejí v posledních sezónách vždy velmi třaskavou podívanou. Opět budou v roli favorita, kterou by určitě chtěli potvrdit. Liberečtí hráči se jim to budou snažit co nejvíce znepříjemnit. Důležité také bude, v jaké sestavě Sparta nastoupí, jelikož několik jejich hráčů dohrávalo utkání s Rapidem Vídeň na pokraji vyčerpání a možná také s lehčími zraněními.

Nejzajímavější pohyby v kádru Sparty:

Jakub Pešek, Slovan Liberec ➤ Sparta Praha

Casper Højer, Aarhus GF (DEN) ➤ Sparta Praha

Srdjan Plavšić, Sparta Praha ➤ Slavia Praha

Benjamin Tetteh, Sparta Praha ➤ Yeni Malatyaspor (TUR)

Libor Kozák, Sparta Praha ➤ Puskás Akadémia FC (HUN)

FC Slovan Liberec

To naši hráči do FORTUNA:LIGY nevstoupili tak dobře. V prvním kole přivítali na stadionu U Nisy Slovácko, se kterým to jsou v poslední době velmi vyrovnané zápasy. Po půlhodině hry se prosadil veterán Milan Petržela a i když byl v 69. minutě, po pouhých čtyřech minutách na hřišti, vyloučen Rigino Cicilia, Slovan nedokázal nijak odpovědět a úvodníí zápas sezóny prohrál nejtěsnějším možným rozdílem 0:1.

Jak už je u našeho mužstva obvyklé, tak i v tomto přestupním období došlo k velkému pohybu v kádru a noví hráči si na sebe budou muset zvykat, což ostatně ví jak trenér Hoftych, tak navrátilec Theo Gebre Selassie, největší letní posila. "V týmu máme hodně mladých hráčů. Sehranost není optimální, ale když jsme v druhém poločase zjednodušili hru, tak už byly k vidění nějaké naše nebezpečné situace. Byl to první zápas, musíme se z toho poučit, ačkoliv to asi bude chvíli trvat," ví dobře bývalý český reprezentant.

Pozitivem pro modrobílé mužstvo může být fakt, že v loňské sezóně se Spartou ani jednou neprohrálo. Nejprve jsme v Praze remizovali 1:1. Určitě si všichni dobře vybaví průběh zápasu, kdy se kopaly dvě zvlášní penalty. Nejprve za nechtěné šlápnutí na kotník od Kačaraby, kterou Bořek Dočkal neproměnil. O pár chvil později na druhé straně za ruku Sáčka, který sebral míč v nepřerušené hře od omráčeného brankáře Nity. Kamso Mara naopak pokutový kop proměnil. Lukáš Juliš pak na začátku druhé půle srovnal na 1:1, což byl konečný výsledek. Doma jsme pak remizovali 2:2, když se za nás dvakrát prosadil Jakub Pešek, který již hraje v rudém dresu. Pak přišla ale studená sprcha během minuty, ve které Sparta zásluhou Karlssona a Hložka srovnala.

Jak je ale již z výčtu těchto dvou zápasů patrné, liberecké mužstvo se za tu dobu velice proměnilo, a tak se nechme překvapit, jak bude vypadat průběh následujícího utkání. Za Slovan také nebudou moci nastoupit Filip Havelka a Ondřej Novotný, kteří jsou u nás na hostování právě z pražské Sparty. Zápas začíná v sobotu, poslední červencový den tohoto roku v 19:00. Přijďte naše hráče podpořit, budou to potřebovat!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Speditrans RR group service s.r.o
Mediální partneři
Liberecká drbna Radio Blaník Liberec