FC Slovan Liberec | Důležité informace nejen pro permanentkáře
Menu Další Zavřít Zavřít
28.05.2020

Důležité informace nejen pro permanentkáře

Klub
Po více než dvou měsících se nejvyšší fotbalová soutěž opět rozeběhla a v sobotu 30. května čeká fotbalisty Slovanu první domácí utkání proti týmu 1. FC Slovácko. Zápas se bude hrát ve speciálním režimu dle aktuálních nařízení státních orgánů a Ligové fotbalové asociace. Permanentní vstupenky ani celoroční akreditace nebudou vzhledem k velmi omezené kapacitě v platnosti.

Pandemie nového koronaviru způsobila (nejen) ve fotbale bezprecedentní situaci, která je novou zkušeností pro všechny, včetně našeho klubu. Nějakou dobu jsme nemohli hrát ani společně trénovat, ale snažili jsme se o pomoc potřebným, tedy zejména zdravotníkům, a jsme rádi, že jste se při Derby proti koronaviru v hojném počtu zapojili i Vy.

Teď už jsme se mohli vrátit k fotbalu a pokračovat v rozehrané sezóně. Aktuální protokol Ligové fotbalové asociace vycházející z nařízení státních orgánů umožňuje prozatím přítomnost pouhých tří set osob na stadionu. Z tohoto počtu ale dle pokynů, kterými se klub musí řídit, více než polovinu zaberou jak samotní hráči a realizační týmy, tak televizní štáby, další média, podavači míčů, pořadatelé, zdravotníci, policisté, hasiči, další technický personál, ale i zástupci ligových partnerů a hostujícího klubu. Dle pokynů LFA mají být zbylé vstupenky využity primárně pro V.I.P. hosty, respektive zástupce sponzorů, nicméně ani pro ně není současná kapacita dostačující.

Ačkoliv bychom se s Vámi všemi věrnými fanoušky opět rádi viděli na stadionu U Nisy, za těchto okolností bohužel zatím nemůžeme umožnit vstup držitelům permanentních vstupenek, kterých je celkově přes dva tisíce. Předpokládá se však, že se ještě do konce sezóny budou početní limity postupně navyšovat, na což budeme průběžně reagovat, a jakmile to bude možné, budeme se snažit umožnit vstup i permanentkářům a hledat co nejspravedlivější model jejich výběru, pokud se na stadion nevejdou všichni. Že by se ještě v této sezóně mohlo dostat i na fanoušky bez permanentních vstupenek, lze čekat jen ve velmi optimistických vizích.

Vzhledem k okolnostem, kdy zatím ještě nevíme, zda a kolikrát se na stadion držitelé permanentních vstupenek do konce ročníku dostanou, ale také, kdy a v jakém režimu začne příští ligová sezóna, začneme s prodejem nových permanentních vstupenek až po odehrání posledního utkání, kdy už by snad měla být situace jasnější. Budeme také samozřejmě řešit vhodnou formu kompenzace za letošní nepřístupné zápasy.

Milí fanoušci, děkujeme Vám za pochopení a za Vaši přízeň, kterou nám neustále projevujete. Věříme, že našim fotbalistům budete držet palce, i když je zatím nebudete moct podpořit svými hlasivkami z tribuny. Doufáme, že se situace v celé Evropě co nejdříve vrátí k normálu a budeme si všichni moct znovu užívat i fotbal bez omezení a tak, jak bychom si všichni přáli, tedy s co možná nejplnějším stadionem U Nisy slavícím další úspěchy našeho modrobílého týmu.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
ČSOB Avled
Mediální partneři
Beat radio rtm plus