FC Slovan Liberec | Fanoušci? Nevím, co říct. U gólovky jsem měl míč udržet a byl by klid, ví Nguyen
Menu Další Zavřít Zavřít
28.05.2020

Fanoušci? Nevím, co říct. U gólovky jsem měl míč udržet a byl by klid, ví Nguyen

Redakce
České Budějovice/Liberec – Udržel nulu, ale pořádně se zapotil. Při Šulcově ráně ve 13. minutě míč Filip Nguyen vyrazil jen před sebe a následná rána Patrika Brandnera ho trefila do hlavy. „Měl jsem první střelu udržet a byl by klid. Hned se mi to vrátilo, nebylo to moc příjemné,“ smála se po zápase brankářská opora. Klíčové zákroky a štěstí při hlavičce Sivoka, která skončila na břevnu, zužitkoval zkraje druhé půle Alex Baluta a dorážkou Malinského střely vystřelil Slovanu nějtěsnější možnou výhru.

Začátek? Jako na střelnici. Domácí se už ve 13. minutě dostali do obrovské šance, když Šulcova rána vyražená Filipem Nguyenem skončila jen před nejlepším střelcem Dynama Patrikem Bradnerem. „První reakce byla, že jsem to pokazil. Měl jsem první střelu udržet a byl by klid. Ale vypadlo mi to, takže jsem si řekl, že ho musím co nejvíc zblížit,“ komentoval gólman.

A ránu zastavil, vstříc balonu nasměroval svou hlavu. „No, hned se mi to vrátilo, nebylo to moc příjemné,“ smál se Nguyen. Obrana Slovanu ale jinak fungovala kompaktně, klíčový zákrok byl potřeba vytasit ještě proti Lukáši Havlovi těsně před první půlí. „Těžký zápas. Stálo při nás i štěstí, ale myslím, že výhra je zasloužená. Kluci celkově dobře bránili, do velkého množství šancí soupeře nepustili. Hodně mi pomohli.“ Po pauze to přišlo.

Rychlý brejk, zákrok Jaroslava Drobného proti Malinského střele a dorážka Alexe Baluty. Gól na 1:0 nakonec stačil k výhře. „Moc práce jsem neměl, ale Budějky byly hodně na naší půlce. Nebylo to tak, že bych se nudil. Snažil jsem se hodně mluvit, pro gólmana je těžké celkově, když nemá hodně práce. Musel jsem být pořád pozorný,“ věděl Nguyen, který vychytal páté čisté konto v sezoně.

Nulu mu mohl sebrat v 74. minutě Tomáš Sivok, hlavou však napálil pouze břevno. „Trochu mi zatrnulo. Viděl jsem, jak tam vyplaval úplně sám. Naštěstí se trefil do břevna a od něj se míč odrazil dolu na lajnu. Měli jsme i štěstí.“ Vykřičníkem může být pro naše mužstvo první poločas, v němž působilo nervózně. „Ale ve druhém už jsme byli lepší. Kombinačně jsme si vytvořili nějaké šance a mohli jsme vyhrát i větším rozdílem.“

Temnou kaňkou na průběhu bylo chování některých domácích fanoušků, kteří mohli v omezeném počtu dorazit na stadion. „Je samozřejmě lepší, když diváci na stadionu jsou, ale když jsem slyšel ty českobudějovické… Co k tomu vlastně říct… Možná by bylo lepší, kdyby zůstali doma, než aby rasisticky uráželi některé hráče. Takže příště ať zůstanou doma, nebo ať pustí do tribun jen lidi, kteří umí fandit slušně,“ uzavřel liberecký gólman.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Speditrans SMC
Mediální partneři
Liberecká drbna Radio Blaník Liberec