FC Slovan Liberec | Finále FORTUNA:LIGY začíná prvním kolem! Slovan vyráží na Letnou
Menu Další Zavřít Zavřít
19.06.2020

Finále FORTUNA:LIGY začíná prvním kolem! Slovan vyráží na Letnou

Redakce
Liberec - Poslední zápas na Letné má většina fanoušků v živé paměti. Slovan vyhrál 2:0 dvěma brankami Tomáše Malinského, teď naše mužstvo vyráží do Prahy znovu. Nadstavba Finále FORTUNA:LIGY začíná, duel startuje v sobotu od 17:30.

AC SPARTA PRAHA - Čtyři zápasy za sezonu i šest výher v řadě

Od posledního vzájemného zápasu se mnohé změnilo. Hned po výhře Slovanu 2:0 vedení odvolalo trenéra Václava Jílka a oznámilo převzetí týmu Václavem Kotalem. Sparta změnila systém a aktuálně má sérii šesti vítězství v soutěžních utkáních za sebou. Naposledy porazila na domácím stadionu plzeňskou Viktorii v poháru 2:1.

Úspěšná série dostala Spartu až na průběžné třetí místo v tabulce, když v posledním kole přeskočila Slovan i Jablonec, a do finále MOL Cupu. V němž se znovu za týden a půl utká v odvetě s naším mužstvem, tentokrát ale u Nisy. Nejlepším ligovým střelcem Sparty je gabonský záložník Guélor Kanga s 12 góly, Libor Kozák má na kontě 11 branek.

Nadstavbová skupina O titul prezentovaná jako Finále FORTUNA:LIGY je od třetího do šestého místa velmi vyrovnaná. Bodový rozdíl činí jen pět bodů, Slovan přitom na třetí místo ztrácí jen body tři. K dispozici nebude našemu celku Jan Kuchta, který obdržel na půdě olomoucké Sigmy dvě žluté karty. V případě rovnosti bodů od teď bude rozhodovat postavení po základní části.

Bilance Slovanu s ostatními soupeři v boji o pořadí v nadstavbě:

Liberec - Jablonec 2:2, 1:0
Liberec - Sparta Praha 3:1, 2:0
Liberec - Baník Ostrava 2:1, 0:0

Bilance Sparty s ostatními soupeři v boji o pořadí v nadstavbě:

Sparta Praha - Jablonec 2:0, 2:2
Sparta Praha - Liberec 1:3, 0:2
Sparta Praha - Baník Ostrava 2:0, 0:0

FC Slovan Liberec - Boj o Evropu na dvou frontách

Jak už bylo řečeno, Slovan se v sezoně utká s pražskou Spartou dohromady celkem čtyřikrát. Na Letné přitom vyhrál do této sezony jen třikrát a to pokaždé, když nakonec získal mistrovský titul. V poslední době má však Slovan za sebou velmi náročný program.

Kromě dohrávky s Teplicemi naše mužstvo naskočilo ve středu k semifinále MOL Cupu v Olomouci. Po výtečné první půli, během které se trefili Jakub Pešek a Achmed Alibekov, Slovan ve druhé v deseti bránil těsné vedení, což se mu nakonec povedlo. Finále si zahraje poprvé od roku 2015, kdy zároveň podruhé v historii klubu vyhrál pohár.

V nadstavbě Finále FORTUNA:LIGY se Slovan utká postupně se Spartou, Jabloncem, Baníkem, Slavií a Viktorií. Třetí a čtvrté střetnutí odehraje na domácí půdě. Duel se Spartou začíná v sobotních 17:30, poprvé bude moct utkání navštívit větší počet fanoušků díky povolení hygienických opatřeních (až 5 tisíc lidí, zároveň však maximálně 25 procent celkové kapacity).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Truhlářstv Hajlek Staco FCC
Mediální partneři
Hattrick Náš region