FC Slovan Liberec | Finále sezony číslo 2! Slovan čeká rozhodující duel s Mladou Boleslaví
Menu Další Zavřít Zavřít
10.07.2020

Finále sezony číslo 2! Slovan čeká rozhodující duel s Mladou Boleslaví

Redakce
Naše mužstvo po náročném programu, 35 kolech a řadě karetních trestů i zranění dospělo k poslednímu duelu sezony. Ten přitom rozhodne o všem. V případě vítězství si Slovan zajistí účast v předkolech Evropské ligy, pokud vyhrají hosté, šance na opravu už nebude. Středočeši se stejnou cestou probojovali do pohárů i minulou sezonu, když v kvalifikačním duelu přehráli Baník.

FK Mladá Boleslav – Úspěšná cesta přes Budějovice a Bohemku

Svěřenci trenéra Jozefa Webera neměli lehké jaro. Týmu odešli kanonýři Nikolaj Komličenko a Muris Mešanovič, celek, který byl zvyklý dávat spousty branek, najednou vycházel na prázdno. Koronavirová pauza ale jako kdyby Mladou Boleslav probudila. Středočeši si nakonec udrželi místo na špiči prostřední nadstavbové skupiny a vydali se stejnou cestou jako minulou sezonu.

Cestou kvalifikace do zápasu o Evropskou ligu. Minulý rok byli úspěšní, když právě v rozhodujícím střetnutí skolili Baník a zahráli si předkola pohárů. Kazašský Ordabasy Šymkent sice vyřadili, ale rumunská FCSB už byla nad jejich síly. Tentokrát si museli poradit v prvním dvojzápase prostřední Skupiny o Evropu s Českými Budějovicemi, nováčka skolili 2:1 a 2:0. První zápas vyhráli i ve střetnutí druhého kola kvalifikace, Bohemians na domácí půdě nastříleli tři góly a na jejich postupu už nic nezměnila ani porážka 1:2 v odvetě.

Strach budí především ofenziva Mladé Boleslavi. Lukáš Budínský nastřílel dohromady už 13 branek, Jiří Klíma má tref sedm. I mezi nahrávači je Budínský nejúspěšnější, lepší statistiku má jen dlouhodobě zraněný Marek Matějovský. Vzadu jistí své spoluhráče spolehlivý Jan Šeda.

Statistiky ze vzájemných zápasů

FC Slovan Liberec – Je konec, z jarního maratonu zbývá cílová rovinka

Bude potřeba se vydat ze všech zbývajících sil. Naše mužstvo odehrálo ze všech celků FORTUNA:LIGY po koronavirové pauze nejvíc utkání (14), teď ho čeká vrchol sezony. Nastoupí proti Mladé Boleslavi, s níž se utkalo naposledy na začátku června a remizovalo po brance Kuchty a vlastnímu gólu Tatajeva 2:2. Teď lze ale očekávat odlišný průběh, vítěz střetnutí bere vše.

Trenér Pavel Hoftych se společně s vedením klubu a hráči dohodl v Plzni ušetřit poslední zbytky sil a všechny je vrhnout na nedělní střetnutí. Omlazená sestava padla v plné palbě hrajícím Viktoriánům 0:4 a remíza Jablonce s Baníkem oddálila konec sezony. Do zápasu nezasáhli z opor Jakub Pešek, Tomáš Malinský, Kamso Mara, Ondřej Karafiát a Jan Mikula, naopak hrál Taras Kačaraba, Martin Koscelník a Filip Nguyen.

Derniéra sezony má naplánovaný výkop na nedělních 17:00. Přijďte Slovan v rozhodujícím zápase o vše podpořit, informace ohledně vstupenek i aktuálním režimu na stadionu naleznete na tomto odkaze.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna ZOO Liberec
Mediální partneři
Hitrádio Contact Český rozhlas Liberec