FC Slovan Liberec | Fotbalisté Slovanu v reprezentacích: Jak se jim dařilo tentokrát?
Menu Další Zavřít Zavřít
19.11.2019

Fotbalisté Slovanu v reprezentacích: Jak se jim dařilo tentokrát?

Šimon Knopp
Liberec – Během posledního víkendu bylo pokračování ligy „narušeno“ reprezentační přestávkou. Hned několik hráčů Slovanu si plnilo své povinnosti v dresu národních týmů. V tomto článku se společně podíváme, o které fotbalisty se jednalo a jak si vedli. V přehledu chybí Oscar, který nakonec za reprezentací neodjel, protože plánované utkání bylo zrušeno.

Matěj Chaluš

V zápasech lvíčat samozřejmě nemohl chybět kapitán české U21 Matěj Chaluš. Urostlý obránce odehrál oba kvalifikační duely a s výsledky mohl být spokojen. Nejprve si mladíci „smlsli“ na outsiderovi ze San Marina, kterého porazili 6:0. Ovšem druhý zápas byl o poznání těžší, protivníkem lvíčat byl silný výběr Chorvatska. Čeští reprezentanti prohrávali, ale po bojovném výkonu se jim nakonec povedlo utkání otočit a zvítězit 2:1, tudíž si do tabulky připsali důležité 3 body. Momentálně jim patří první příčka s jednobodovým náskokem na Řecko, které má o zápas méně.

Kamso Mara

Defenzivní záložník Guiney si připsal na konto dva starty v kvalifikačních duelech. V utkání proti Mali nastoupil v základní sestavě a odehrál celých devadesát minut. Guinea ovšem dokázala v 75. minutě pouze srovnat na 2:2. V zápase číslo dva naskočil Mara v 66. minutě jako střídající hráč. Svému mužstvu dopomohl k vítězství 2:0 proti Namibii. Liberecký hráč může být s celkovými výsledky taktéž spokojen, protože Guinea v tabulce drží první postupové místo se čtyřmi body.

Akhmed Alibekov

Ukrajinská reprezentace do 21 let hrála pouze jedno kvalifikační utkání na domácí půdě proti výběru Dánska. Alibekov sice začínal v základu, ale byl střídán již ve 46. minutě poté, co jeho tým prohrával 0:2. Z lavičky sledoval bojovný výkon svých spoluhráčů, kteří si dokázali vypracovat několik šancí, ale výsledek se jim podařilo upravit pouze na konečných 2:3. Ukrajinské U21 se příliš nedaří, protože v tabulce drží až 4. místo se ztrátou šesti bodů na druhé Rumunsko.

Petar Musa

Dalším nominovaným byl Petar Musa, který převáděl v poslední době ve Slovanu velmi povedené výkony. V dresu chorvatské U21 naskočil do obou kvalifikačních duelů. V prvním (proti Litvě) odehrál 75 minut a dopomohl k celkovému vítězství 3:1. Ve druhém utkání (proti České republice), kde mimo jiné nastoupil právě proti Chalušovi, odehrál dokonce 82 minut, ale jak už bylo zmíněno výše, jeho tým musel skousnout porážku 1:2. Chorvati jsou v tabulce na 4. místě, ale podobně jako Řekové mají ještě zápas k dobru.

Michal Fukala

Předposledním reprezentantem je Michal Fukala, jenž naskočil za českou dvacítku do zápasu proti Nizozemsku. Se svými spoluhráči dokázal protivníka zaskočit a zvítězit poměrem 4:1. Fukala odehrál 81 minut, poté byl střídán. Trenér U20 Žilák byl s výsledkem spokojený a chválil hráče za kvalitní výkon.

Alan Aussi

Krajan Alibekova, který hraje za liberecký B-tým, nastoupil ve dvou kvalifikačních utkání ukrajinské reprezentace do 19 let. V prvním utkání sledoval pouze z lavičky vítězství 4:0 proti Estonsku. Do druhého zápasu proti Slovinsku naskočil v základní sestavě a odehrál celých 90 minut. Ukrajina však dokázala pouze remizovat 1:1. V úterý 19. listopadu sehráli mladíci z Ukrajiny ještě jedno utkání proti Švédsku, Aussi znovu odehrál celý zápas a jeho tým vyhrál 2:1. Celkem se sedmi body patří ukrajinskému výběru první místo v tabulce v boji o kvalifikaci na Mistrovství Evropy do 19 let.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberec Immergas
Mediální partneři
Náš region Hitrádio Contact