FC Slovan Liberec | Frýdek: Jsem hrozně šťastný, Sparta se neporáží každý den
Menu Další Zavřít Zavřít
01.08.2022

Frýdek: Jsem hrozně šťastný, Sparta se neporáží každý den

Ondřej Marko
Praha/Liberec - Náš tým odstartoval ročník 2022/23 FORTUNA:LIGY velmi důležitou výhrou. Na jejím domácím stadionu jsme totiž porazili pražskou Spartu. Co k utkání řekl hráč zápasu Christian Frýdek, po jehož standardních situacích padly obě naše branky?

Dal jsi jeden gól, druhý jsi připravil. Byl to prozatím tvůj nejlepší zápas v lize?

Co se týče jednoho a gólu a jedné asistence, tak to byl určitě můj nejlepší zápas. Hlavně Sparta se neporáží každý den a jsem hrozně šťastný, že jsme tady vyhráli.

Dal jsi třetí ligový gól, z toho druhý na Spartě, skóroval jsi zde i vloni v listopadu. Čím to je, že se ti proti Spartě tak daří? Je to zvýšenou motivací?

Stoprocentě to tak bude. Když jsem dnes přicházel na stadion, tak jsem měl po celém těle husí kůži. Je to tím, že to tu mám velmi rád a stadion je to nádherný. Ten zápas pro mě byl něco extra a jsem rád, že jsme tady vyhráli a znovu jsem tu dal gól.

Bavil ses s Theem Gebre Selassiem, jestli tu střelu náhodou netečoval? Trochu to tak totiž vypadalo.

Ano, bavili jsme se a říkal, že to prý škrtal vlasy, ten druhý gól. První říkal, že netečoval.

Pracovali jste nějak s tím, že Sparta vypadla z poháru a bude se muset vyrovnat se zklamáním?

Určitě, to je jasné. Veděli jsme, že jsou pod tlakem. Ty dva zápasy se jim úplně nepovedly. Věděli jsme, že ve Spartě je pak těžké hrát, protože nároky fanoušků na hráče jsou obrovské. Ten rychlý gól nám velmi pomohl, pak jsme ještě přidali druhý z další standardky. Takže jsme věděli, že se jin bude hrát těžce. A jsme rádi, že jsme zde získali tři body.

V závěru na vás trenér hodně křičel, byli jste pod tlakem. Čím to bylo, že najednou Sparta po prostřídání vyvinula takový tlak?

Sparta je stále jeden z nejlepších týmů v Česku. Pod tlak se tady dostává v podstatě každý tým a my jsme nebyli výjimka. Důležité je, že jsme to vydrželi. Oliver Vliegen nás podržel, když chytil stoprocentní šanci Čvančary. Jsme velmi rádi.

Kádr se vám opět tradičně velmi obměnil. Mnoho důležitých hráčů odešlo a mnoho nových hráčů zase přišlo. Jaký je tvůj pohled na příchody a kde byste se chtěli v tabulce pohybovat?

Nechci zde říkat nějaká očekávání. Momentálně chceme jít utkáni od utkání. A víme, že když teď doma nezvládneme Teplice, tak je dnešní výhra na Spartě víceméně k ničemu.

Už ti táta něco říkal nebo napsal? Zanadává si, nebo tě spíš pochválí, za to, že ses musel předvést zrovna na Spartě?

Zatím ještě ne. Myslím, že tady na mě někde budou čekat, takže jsem zvědavý, co mi řeknou. Ale přivedli jsme dobré hráče a cítíme, že tu sílu máme. Chceme teď zkrátka vždy získávat tři body.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
1. jizerskohorská stavební Kitl
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rádio Impuls