FC Slovan Liberec | Frýdek po Budějovicích: Do odvety se musíme zlepšit
Menu Další Zavřít Zavřít
07.05.2023

Frýdek po Budějovicích: Do odvety se musíme zlepšit

Martin Soukup
České Budějovice/Liberec - Ani po rychlých dvou gólech Slovan neudržel vedení 2:0 a ze Střeleckého ostrovu odjíždí s prázdnou. Na tiskové konferenci odpovídal na dotazy novinářů Christian Frýdek, který byl vyhlášen hráčem utkání. “Dnes jsme si tu vyhrát nezasloužili,” uznává ofenzivní záložník.

Jak hodnotíš dnešní utkání?

Na začátku utkání si myslím, že jsme byli trochu pasivní, ale rychlé dva góly nám pomohly. Vlilo nám to krev do žil a myslím si, že to od nás nebylo tak špatné. Budějovice hrály dobře, nevěděli jsme, jak je bránit a dá se říct, že nás ke konci zápasu přehrávaly. Dnes vyhrály zaslouženě.

Co se tam stalo po těch dvou brankách? Zlomil vás ten neuznaný gól na 3:1?

Netuším, čím by to mohlo být. Ale jak říkáte, možná kdybychom dali na 3:1, tak mohlo být i po zápase. Bohužel ho rozhodčí neuznali. Do příštího zápasu se musíme určitě zlepšit.

Slyšeli jste od trenéra o poločasové přestávce nějakou změnu taktiky?

Bavili jsme se, jak to budeme bránit, ale oni v tom středu tam rotovaly opravdu dobře a vůbec nám to nevycházelo. Byli jsme všude pozdě a přehrávaly nás.

Bylo znát, že v té skupině není takový tlak, jako třeba ve skupině o titul nebo o záchranu?

Tak trochu to znát je, že se hraje v uvozovkách jen o to umístění. Nicméně si myslím, že u nás tam ta motivace byla. Přeci jenom, každý tým chce vyhrávat a jde nám i o prémie, takže nějaké podcenění tam určitě nebylo.

Na konci zápasu tam byla ještě taková nezvyklá situace, kdy možná mohl padnout gól. Co jste si mezi sebou říkali?

Nám na hřišti to připadalo, že ten balon za čárou není. Škoda, že to nešlo o kousek níž, ale myslím si, že jsme si tu dneska nezasloužili vyhrát. Doma to musí být daleko lepší a musíme je porazit.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Niosport Libea
Mediální partneři
Hitrádio Contact Český rozhlas Liberec