FC Slovan Liberec | Gebre Selassie: Výkon mrzí, přes léto je na čem pracovat
Menu Další Zavřít Zavřít
30.04.2022

Gebre Selassie: Výkon mrzí, přes léto je na čem pracovat

Redakce
Liberec – Sezona je pro naše mužstvo u konce, po prohře 0:2 (celkově 0:3) s Olomoucí postupuje do finále prostřední skupiny soupeř. „Zápas byl podobný jako ten první. Dostali jsme první gól a pak se musíme snažit něco vymýšlet, což nám poslední utkání nešlo," shrnul Theodor Gebre Selassie.

Co k zápasu říct?
Zaslouženě jsme prohráli po velmi špatném výkonu zejména v prvním poločase. Sigma poté už nemusela nic hrnout dopředu, jen čekala – stejně jako minulý zápas – na brejky do naší otevřené obrany. Pokaždé to v uvozovkách smrdělo, z čehož padla i druhá branka.

Čím si výkon v posledních dvou utkáních vysvětluješ?
Jsou dva pohledy na naší sezonu. Byli jsme na tom velmi špatně, pak jsme se z toho dostali. Začali jsme se soustředit na herní projev, který se zlepšil, ale bohužel nám nevycházela koncovka. Na to jsme poslední zápasy trochu dojížděli. Soupeři měli prostě jednodušší styl. Možná jsme opticky lépe kombinovali, ale v poslední třetině hřiště jsme měli velké rezervy. Přes léto je na čem pracovat...

Už víš, jestli u toho budeš? Říkal jsi, že se rozhodneš po konci sezony podle toho, jak tě fotbal bude bavit.
Tuším. Teď ale není ten správný moment, protože to bylo na hřišti opravdu nic moc.

Překvapila vás něčím Olomouc?
Ani ne. Řekl bych, že sobotní zápas byl podobný jako ten u soupeře. Dostali jsme první gól a pak se musíme něco snažit vymýšlet, což nám nešlo. Dokázali jsme se dostat před soupeřovu šestnáctku, pak už situace ale kvalitně nedovedeme vyřešit.

Jaká byla sezona celkově?
Jsem rád, že se nám to po strašlivém začátku, kdy se na nás sypalo úplně všechno, povedlo otočit a uhráli jsme dobré výsledky. V podstatě do posledního kola základní části jsme hráli o první šestku. Vidíte, že jiné týmy mají jiné problémy... Nebylo automatické, že jsme se z této situace dostali, za to jsem rád. Byla to náročná sezona, teď je to takové... No, špatně. Mohli jsme vypadnout, ale hlavně ten výkon je zklamáním.

A co fotbalový život v Česku oproti Německu?
Je to jiné, pochopitelně. Jiný styl fotbalu, jiná atmosféra fotbalu... Po všech stránkách to bylo jiné.

Teď vás bude čekat 14 dní tréninku bez utkání?
Holt taková je situace. Chtěli jsme to s Olomoucí zvládnout i právě proto, abychom netrénovali 14 bez cíle, teď tu budeme zřejmě právě takto trénovat.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Truhlářstv Hajlek Staco Masea
Mediální partneři
eFotbal Hattrick