FC Slovan Liberec | Gebre Selassie i Rabušic podepsali novou smlouvu
Menu Další Zavřít Zavřít
12.06.2022

Gebre Selassie i Rabušic podepsali novou smlouvu

Tomáš Čarnogurský
Liberec - Oba v libereckém dresu před deseti lety získali mistrovský titul a oba budou pod Ještědem v hráčské kariéře pokračovat i v příští sezoně. Pětatřicetiletý Theo Gebre Selassie a dvaatřicetiletý Michael Rabušic podepsali novou smlouvu na nadcházející sezonu.

Proč Theovo rozhodování zabralo nějaký čas? „Poté, co jsem si sám ujasnil, jestli mám ještě chuť dál hrát na profesionální úrovni, jsem to konzultoval i s rodinou, jestli mi umožní pokračovat v hráčské kariéře. I tam jsme se shodli. Následně už to bylo jen o tom, zda dojde k dohodě s vedením a zda mě ještě trenér bude chtít a budu mít svůj přínos na hřišti i v kabině. Po zvážení všech těchto aspektů došlo k tomu závěru, že jsem teď podepsal smlouvu na příští sezonu,“ vysvětluje pětatřicetiletý otec dvou synů, který tak bude moct přidat další starty k dosavadním 127 ligovým duelům za náš klub.

Na mentorskou roli v kabině nebude Gebre Selassie sám. „Jsem pochopitelně rád, že nás zkušených hráčů bude v kádru víc a budeme dál moct mladším předávat zkušenosti na hřišti i mimo něj,“ pochvaluje si Theo i v souvislosti s pokračováním svého spoluhráče z mistrovské sezony 2011/12 a nejlepšího střelce našeho týmu v minulém ročníku Michaela Rabušice.

„Já jsem samozřejmě chtěl ještě pokračovat, jsem přece jenom o něco mladší než Theo. Už v průběhu jarní sezony mi trenér řekl, že o mě má zájem, což pro mě bylo podstatné. Asi k tomu přispělo, že jsem dal nějaké góly a zůstal celou sezonu zdravý. Nakonec jsme se s vedením dohodli na smlouvě na další rok, za což jsem rád,“ říká útočník, který se už dostal do TOP 10 hráčů s nejvíce ligovými starty za Slovan (zatím 146).

A jak „Rambo“ vidí svou roli v týmu? „Doufám, že klukům tady ještě pomůžu jak na hřišti, tak hlavně v kabině, kde je třeba udržet nějaký řád a pomáhat mladým hráčům, aby se zlepšovali a přispělo to k dobrým výsledkům celého týmu,“ přeje si autor 53 branek v nejvyšší české soutěži.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Ricoh Kristýna
Mediální partneři
Rengl Náš region