FC Slovan Liberec | Gebre Selassie o přípravě i charitativní akci: Každý má možnost se zapojit
Menu Další Zavřít Zavřít
23.07.2021

Gebre Selassie o přípravě i charitativní akci: Každý má možnost se zapojit

Redakce
Liberec – V přípravě nehrál jen na svém obvyklém postu, během sezony Theodor Gebre Selassie možná okusí i alternativní pozice. „Zdravotně jsem v pořádku a fyzicky se cítím také dobře. Jsem zvědavý, jaké to bude po dlouhých letech v české lize," hlásí zkušený zadák před startem ligy. Už v pátek 23. července navíc spouští charitativní akci, do níž se mohou zapojit všichni.

Jaká byla letní příprava? A lišila se od předchozích let?
Lišila se v prostředí, protože jsme s Werderem pokaždé jezdili na stejné místo. Rozdílná byla samozřejmě také forma tréninku, ale fyzické běhání atd. je podobné a hodně náročné.

Zdravotně je vše v pořádku?
Ano a fyzicky se také cítím dobře. Uvidíme, jak to bude vypadat v ostrých zápasech. Jsem zvědavý, jaké bude hrát po dlouhých letech znovu českou ligu. Nervózní každopádně nejsem, spíš se těším.

Co dojem z týmu?
Dobrý! Sešla se super parta, máme hodně mladých talentovaných kluků. Potřebujeme nějaký čas, aby si vše sedlo. Nebude na to stačit pár týdnů přípravy, musíme pracovat dál.

Do své mentorské role ses vžil už na soustředění, že?
Snažím se dávat pokyny, abychom se jako tým a jednotlivci posouvali dál. Měl jsem v posledních letech podobnou úlohu i v Brémách, ale díky mateřskému jazyku je pochopitelně lehčí ji plnit.

V přípravných utkáních jsi naskakoval i na jiných postech. Jak se cítíš mimo obvyklou pozici pravého beka?
Vzhledem k tomu, že jsem na ní teď trénoval a hrál... Troufám si říct, že je to lepší a lepší.

Právě dnes, v pátek 23. července symbolicky spouštíš charitativní projekt. Přiblížil bys, o co jde?
Naplánovali jsme na další půlrok, že budeme vždy 23. daného měsíce oznamovat spolupráci s určitou charitativní organizací. Budeme prodávat limitovanou sérii 200 kusů balení kávy na měsíc. A veškerý výdělek z prodeje produktu půjde na danou charitativní organizaci.

Půjde o kávu z Etiopie. Hádám, že šlo o jasnou volbu...
Přesně tak, bude navíc přímo z oblasti Sidamo, odkud pochází můj táta. Pro nás oba bylo důležité, aby šlo přímo o kávu z této části Etiopie.

Na triku máš napsané motto kampaně ‚play a part‘, co stojí za ním?
Je to proto, aby se měl možnost každý zapojit a hrát nějakou roli v charitativním projektu. Veškeré informace seženete na webu TGS23.CZ a mých sociálních kanálech.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
CEWE Auto Koutek
Mediální partneři
Beat radio Liberecká drbna