FC Slovan Liberec | Generálka! Slovan se chystá na souboj s Wroclawí
Menu Další Zavřít Zavřít
14.07.2018

Generálka! Slovan se chystá na souboj s Wroclawí

Redakce
Uteklo to jako voda. Příprava se chýlí ke svému konci a Slovan čeká už jen generálka na ligu s Wroclawí. Poslední souboj bude, koneckonců jako vždy, alespoň částečným indikátorem toho, jak na tom tým je a to z hlediska fyzičky i taktiky.

Na začátek je potřeba shrnout, jak vůbec příprava z pohledu Slovanu vypadala. Vše začalo prohrou s Varnsdorfem, po které si nebral kouč Zsolt Hornyák servítky a upozornil hráče, že dovolená už skončila. Právě tehdy nastal výsledkový zlom. V následujících čtyřech střetnutích naše mužstvo urvalo hned čtyři výhry a co víc, ani jednou za 360 minut neinkasovalo. Defenzivní pilíře zkrátka fungovaly na výbornou stejně jako gólmanská dvojice Filip Nguyen - Václav Hladký. Ti se podělili na soustředění o rovnoměrnou porci minut.

A komu se dařilo na druhé straně hřiště? Rozstřílel se Elvis Mashike Sukisa, jenž se trefil přesně hned čtyřikrát. Dva góly zaznamenal Petr Ševčík, po jedné trefě měli Roman Potočný, Milan Kerbr, Tomáš Malinský a od prvního přípravného zápasu zraněný Dominik Gembický.

I když příprava není ukazatelem toho, jak se bude týmu v průběhu ligového ročníku dařit, fanoušky může těšit alespoň herní pohoda týmu. Předsezonní zápasy se v poslední době modrobílým vyvedly parádně. V předchozí sezoně (2017/2018) prohrál v obou pauzách (letní, zimní) za celou dobu v přátelském utkání pouze třikrát a to s Jihlavou v rámci Tipsport ligy (20. ledna, 1:4) a dvakrát s Hradcem Králové v Hořicích (1. července, 2:4, 2:3).

Program oslav

Wroclaw? Velká neznámá, v přípravě podává stabilní výkony

Soupeř doposud odehrál tři duely. V premiérovém utkání přípravy proti Zaglebii zvítězil góly Michala Chrapeka a Arkadiusze Piecha přesvědčivě 2:0. Ke skalpu Piastu mu stačila dokonce jediná branka, která padla až v samotném závěru duelu, v 86. minutě, vstřelil ji Marcin Robak. Na Opavě už si ale Slask vylámal zuby. Sice se ujal vedení, avšak slezský soupeř mu nic nedaroval. Svěřenci kouče Romana Skuhravého dvěma góly tak nakonec zaslouženě udělali radost svým příznivcům.

Na soupisce Wroclawi mohou čeští fanoušci najít jedno velmi zajímavé jméno. Kamil Vacek. Bývalý reprezentant se do Polska dostal oklikou přes Německo, Itálii a Izrael. Naposledy se v české lize ukázal oblečen do dresu Mladé Boleslavi, většinu své ligové kariéry ale strávil ve Spartě.

Generálka přinese tak jako tak velmi speciální podívanou. Nabídne totiž kromě samotného utkání také bohatý doprovodný program, který odstartuje exhibicí mistrů z let 2002, 2006 a 2012 a ukončí ho finále mistrovství světa.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KB Design FCC
Mediální partneři
Hitrádio Contact Český rozhlas Liberec