FC Slovan Liberec | Generálkou na ligu bude střetnutí s bulharským PFK Botev Plovdiv
Menu Další Zavřít Zavřít
31.01.2019

Generálkou na ligu bude střetnutí s bulharským PFK Botev Plovdiv

Tomáš Honzejk
TURECKO/LIBEREC - Hráčům a celému realizačnímu týmu se pomalu blíží konec herního soustředění v Turecku. Na čtvrtečním programu je poslední přípravné utkání, zároveň brané jako generálka na ligu, proti bulharskému týmu PFK Botev Plovdiv. Utkání začíná ve 14:00 středoevropského času a odehraje se na stadionu Zeki Arslan Demirci Spor Kompleksi. Připravujeme live stream.

PFK Botev Plovdiv

Plovdiv je druhým největším městem v Bulharsku a hlavním městem Plovdivské oblasti. Město se nachází přibližně ve středu Bulharska mezi dvěma pohořími. V Plovdivu jsou čtyři významné fotbalové kluby: PFK Botev Plovdiv založený v roce 1912, PFK Lokomotiv založený v roce 1926 (oba týmy jsou účastníky nejvyšší bulharské ligy); Marica FK založený v roce v roce 1921 a Spartak Plovdiv založený v roce 1947. S prvním jmenovaným se dnes utkají svěřenci trenéra Hornyáka. Klubové barvy Botevu jsou černá a žlutá. Svá domácí utkání hraje na stadionu Christo Boteva s kapacitou 22 000 míst.

Botev Plovdiv dokázal dvakrát vyhrát bulharskou nejvyšší soutěž, a to v letech 1929 a 1967. Stejný počet titulů má také z bulharského poháru (1962, 1981). Největším mezinárodním úspěchem klubu je čtvrtfinále Poháru vítězů pohárů 1962/63. Momentálně se hráči trenéra Stanimíra Stoilova nacházejí na pátém místě tamní Parva Ligy s nasbíranými 35 body za 11 výher, 2 remízy a 7 porážek při skóre 31:18. V loňské sezóně bylo toto umístění jejich konečné, když ztratili 24 bodů na již 7 let nepřemožitelný Ludogorec Razgrad. Tým je složen převážně z bulharských hráčů, ale najdeme na soupisce také pár zahraničních hráčů, jako například obránce Jonathana Pereiru z Brazílie. Pro Botev je to třetí přípravné utkání v Turecku, když oba předchozí duely skončily remízou. Nejprve 1:1 se srbským Radnikem Surdulica a následně utkání s polskými Gliwicemi bez branek.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Profipoint SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rádio Impuls