FC Slovan Liberec | Gól bych za výhru hned vyměnil, smutnil po remíze s Viktorkou Jakub Pešek
Menu Další Zavřít Zavřít
23.11.2018

Gól bych za výhru hned vyměnil, smutnil po remíze s Viktorkou Jakub Pešek

Tomáš Brhel
Liberec - Pětadvacetiletá letní posila z Českých Budějovic bude mít po pátečním zápase s Plzní smíšené pocity. Libereckému Jakubovi Peškovi se sice podařilo prolomit dlouhé čekání na první ligový gól, jenže důvodů k oslavě mnoho nebylo. Oslabené Plzni se totiž pár minut před koncem podařilo z ojedinělé příležitosti vyrovnat skóre a Liberec si tak do tabulky připisuje pouze jeden bod.

Jaký to byl pocit, vstřelit první ligový gól?
Jsem rád, že mi to tam konečně spadlo, nicméně nakonec mi ta premiérová trefa zhořkla, vzhledem k průběhu utkání jsme si podle mě zasloužili všechny tři body.

Na tu branku jste čekal relativně dlouho, byla to velká úleva?
Máte pravdu, nějakých dvacet zápasů. Takže je fajn, že jsem tu šňůru prolomil, snad se od toho odrazím a začnu Liberci pomáhat svými góly pravidelně.

Dokázal byste ten gól popsat?
Když jsem přebíral přihrávku, trošku jsem se bál, jestli to nebude ofsajd, naštěstí to rozhodčí pustili. Se střelou jsem chvíli čekal, brankář hostů mezitím roztáhl nohy a mně se podařilo poslat tamtudy míč až do brány.

Po plzeňském vyloučení jste měli několik šancí na navýšení vedení, co tomu chybělo?
Asi preciznost, oni ke konci zápasu už ani nemohli běhat, nenapadali nás a toho jsme měli využít. Příště to tam musíme dotlačit.

Inkasovali jste z jediné střely soupeře, mrzí vás ta remíza o to víc?
Samozřejmě, když se na to podívám zpětně, tak jsme dnes měli brát tři body, Plzeň jsme hodně tlačili, ta hrála jenom na brejky a bohužel dnes na rozdíl od nás byla efektivní.

Plzeňská Viktorie je dalším adeptem na titul, který tu s vámi hrál minimálně vyrovnaně.
To je pro nás dobré vysvědčení. Musíme ale přidávat víc gólů. Právě touhle výhrou jsme se totiž mohli dotáhnout na ty týmy v popředí a o to víc to mrzí. Klidně bych ten první ligový gól oželil, kdybychom si z tohoto utkání odnesli vítězství.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Avej Vending Ermeg
Mediální partneři
Hattrick Náš region