FC Slovan Liberec | Gól jsme bohužel neviděli, ale zápas splnil účel, hodnotí utkání s Varnsdorfem trenér Hoftych
Menu Další Zavřít Zavřít
11.10.2019

Gól jsme bohužel neviděli, ale zápas splnil účel, hodnotí utkání s Varnsdorfem trenér Hoftych

Tomáš Honzejk
RASPENAVA/LIBEREC - Jak už je u trenérského štábu v čele s Pavlem Hoftychem zvykem, odehrál Slovan v reprezentační přestávce přípravné utkání. Soupeřem nám byl dobře známý druholigový Varnsdorf, ve kterém působí několik našich hráčů na hostování. I přes to, že v Raspenavě branka nepadla, byl hlavní trenér s utkáním spokojen hlavně v tom smyslu, že splnilo svůj účel.

Máte za sebou přípravné utkání proti Varnsdorfu. Jaké je vaše hodnocení?

Skončilo bez gólů 0:0. Potřebovali jsme hlavně herní praxi mezi zápasy v reprezentační přestávce. V minulé jsme zápas nehráli, tentokrát jsme ho opět zařadili, abychom viděli některé kluky z béčka, popřípadě z dorostu a aby se hráči, kteří moc nenastupují, dostali do zápasového rytmu. Z tohoto pohledu zápas splnil svůj účel. Proti Varnsdorfu je to vždy utkání, kde se hráči hodně znají a vědí o sobě. Pro soupeře je to vždy motivující se proti nám vytáhnout. Zápasu chyběly pouze branky. My měli hodně brankových příležitostí. Bylo tam dost dobrých věcí směrem dopředu, akorát chyběla koncovka nebo to chytil soupeřův brankář, který měl dobrý den. Zároveň je potřeba říct, že Milan Knobloch v závěru chytil penaltu.

Zmínil jste mladíky, kteří dostali šanci. Můžete být konkrétnější?

Byl zde například Dvořák z B-týmu, což je stoper, který odvádí velmi dobré výkony. Druhý poločas odehrál vedle Tarase Kačaraby. Chtěli jsme mu to dát i jako odměnu za tréninkovou práci na doporučení Petra Myslivce (trenéra B-týmu). Zápas zvládl. Odehrál slušné utkání. Z dorostu hrál kapitán Černický, který je s námi občas v tréninku. Chtěli jsme ho vidět v utkání a propojit více mládež s A-týmem. Nemůžu říct, že by zápas nezvládl. Bylo ale vidět, že v určitý okamžik trochu znervózněl a udělal dvě, tři špatné přihrávky. Určitě se ale snažil. Chceme hlavně, aby mladí hráči dostávali šance v přípravných utkáních a měli možnost ochutnat dospělý fotbal.

Ve Varnsdorfu působí několik našich kmenových hráčů. Sledoval jste i jejich výkony?

Sledoval. Sledujeme je průběžně i během podzimu. Chyběl jen Micovčák, jinak tu byli všichni. Je to hodně o nich a jejich výkonech v sezóně. Teď se trochu trápí v sestupovém pásmu, podobně jako my. Každý se s tím pere trochu jinak. Jsou tam i další zajímaví hráči, o kterých víme a sledujeme je.

Máme několik hráčů na reprezentačních srazech. Jak velká je to komplikace a kdy se připojí zpět k týmu?

Jsme na tom hůř než například náš příští soupeř Jablonec. Každopádně pro každý klub je dobře, že má reprezentanty. Stejně tak i pro nás. Ve čtvrtek se většina z nás dívala na lvíčata, kde hrál Matěj Chaluš. Oscar hrál za svou zemi kvalifikační utkání. Alibekov také zasáhl do utkání. První šanci nejspíš dostane Kamso Mara, pro kterého to bude také výborná zkušenost. Věříme, že se vrátí v dobrém rozpoložení a budou připraveni naskočit do velmi důležitého utkání s Jabloncem.

Příprava na derby v příštím týdnu bude probíhat v domácích podmínkách?

Ano, v sobotu máme trénink. V neděli pak volno a od pondělí se budeme naplno chystat na derby proti Jablonci.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Speditrans Aura Medical
Mediální partneři
Hitrádio Contact Náš region