FC Slovan Liberec | Gól v Budějovicích jsem si moc přál, mám z něj dvojnásobnou radost, těší navrátilce Rabušice
Menu Další Zavřít Zavřít
12.09.2020

Gól v Budějovicích jsem si moc přál, mám z něj dvojnásobnou radost, těší navrátilce Rabušice

Tomáš Honzejk
České Budějovice/Liberec - První poločas to nebylo ze strany Slovanu ono. Vše se ale otočilo po nádherném gólu Jhona Mosquery. Od té chvíle byli modří lepším týmem a po brance Rabušice zkraje druhé půle si došli pro vítězství 2:0. "Do zápasu jsme nevstoupili ideálně. Gól nám strašně pomohl," uvědomuje si oblíbenec libereckého publika přezdívaný Rambo.

Jaké to bylo utkání proti Českým Budějovicím?

Byl to těžký zápas. Budějovice na nás byly dobře připravené a měly dobrý začátek. Nám se povedlo vstřelit šťastný gól, který nám strašně pomohl. Od té chvíle jsme zápas kontrolovali a druhý poločas už byli i lepším týmem. Ke konci jsme mohli přidat ještě další góly. To se sice nepovedlo, ale zápas to byl určitě těžký.

Čím jsi vysvětluješ zmiňovanou horší první půli?

Nevstoupili jsme do zápasu ideálně. Budějky hrály dobře balóny za obranu a měly dobré náběhy. Byli jsme ztuhlejší. Tak to někdy bohužel je. Myslím si ale, že po gólu už to byla naše hra.

Jak tě nadchl gól Jhona Mosquery?

Neřekl bych nadchl. Byla to taková haluz. (smích) On centroval na mě a ulétlo mu to do šibenice. I takové góly padají. Ale zaplaťpánbůh za něj, protože byl strašně důležitý. Jhonovi to tam teď padá. Klepu, ať to pokračuje i nadále.

Minulou sezónu jsi působil právě na jihu Čech. Jaká byla tvá motivace a kdy ti bylo sděleno, že nastoupíš od první minuty?

Trenér mi to řekl ve čtvrtek. S Yusim (Júsuf Hilál pozn. red.) se točíme tak nějak pravidelně. Doufal jsem, že bych tento zápas mohl hrát od začátku já, protože jsme se o tom s trenérem bavili. Myslím si, že mi trošku vyhověl a určitě také věřil, že budu mít větší motivaci proti bývalému týmu. Zaplaťpánbůh se to povedlo.

Splatil jsi tedy důvěru trenéra vstřeleným gólem?

Od toho tam jsem. Myslím si tedy, že splatil. Byl to ale opravdu těžký zápas. Nechci říkat, že jsem hrál nějak dobře, protože to bylo spíše o soubojích. Hlavně v první půli tam moc fotbalovosti nebylo. Gól je spíše taková třešnička. Určitě jsem za něj ale rád.

Po návratu do Slovanu se jedná o tvůj první soutěžní gól. Co ti proběhlo hlavou?

Nevím konkrétní emoci. Byl jsem za něj ale strašně rád. Přál jsem si, abych se v Budějovicích trefil a vyšlo to. Nebyly to tedy úplně emoce, že to je opět gól za Slovan, ale spíše, že jsem se trefil na Střeleckém ostrově.

Dynamo neprojevilo zájem o tvé setrvání. Máš tedy dvojnásobnou radost?

Mám. Na jihu Čech jsme s rodinou našli spoustu kamarádů a byli jsme tu spokojení. Dlouho se ale táhla vyjednávání o prodloužení smlouvy. Když jsem si mohl hledat nové angažmá, stále nebyli schopni se vyjádřit, jestli ano nebo ne. Jsem rád za to, jak to dopadlo a mohu hrát za Slovan. Pro mě osobně to dopadlo nejlépe, jak mohlo.

Došlo v týdnu na nějaké hecování s bývalými spoluhráči?

Napsali jsme si pár zpráv, ale o hecování nešlo. Manželka jela s dětmi do Budějovic už v pátek a přespávali u Kladrubských. Opravdu jsme tam byli spokojení. Tím, že jsme tam hráli, toho mohla využít a navštívit své kamarády.

Budeš muset za výhru přispívat do kabiny?

Ano. Slíbil jsem, že pokud vyhrajeme, zaplatím večeři. Ještě musím přemluvit Péšu (Jakub Pešek pozn. red.), aby mi něco přidal. (úsměv)

Po zápase jsi mluvil s brankářem Drobným. Můžeš prozradit o čem?

Spíše všeobecné věci. Hlavně co zdraví a jak jsme na tom. Jsem rád, že je zdravý on i já. To je nejdůležitější.

Jak bylo důležité navázat na výhru s Plzní? Probíhalo ze strany trenérů či zkušenějších hráčů zklidňování emocí během reprezentační přestávky?

To bych ani neřekl. Bylo super, že jsme minulé utkání zvládli a ´repre´ pauza díky tomu probíhala v pohodě. Nepočítal jsem, že s Plzní dokážeme hrát tak dobře, jak jsme nakonec hráli. Trochu jsme si tím na sebe upletli bič, že to dokážeme. Teď je to jen o tom, potvrzovat to každý zápas. V tomto utkání nebyl začátek ideální. Už ale víme, co chceme hrát a přenášet to do zápasu. Momentálně bude strašně důležitý čtvrtek, na který se už soustředíme. Jsme rádi, že se nám povedlo zvládnout zápasy před Evropou a teď tam můžeme v klidu odjet se sebevědomím, že si jedeme pro postup.

Ty jsi v týmu jako jeden z mála hráčů, který má pohárové zkušenosti. Budeš se snažit působit na mladší hráče?

Řekl bych, že to je o každém, aby se připravil. Můžete se na to podívat, že jedeme do Vilniusu, kde je tým momentálně poslední v ligové tabulce. Budeme hrát ale na umělé trávě, takže to nebude všechno ideální. Musíme se na to nachystat. Od pondělí budeme trénovat na umělce, což nebude příjemné, hlavně pro mě. Musíme si dát do hlavy, že si jedeme pro postup a nic jiného nás nezajímá.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Penzion Eva Železářství Letná
Mediální partneři
eFotbal Radio Blaník Liberec