FC Slovan Liberec | Herní soustředění v Turecku končí, tým se vrátil do Česka
Menu Další Zavřít Zavřít
28.01.2022

Herní soustředění v Turecku končí, tým se vrátil do Česka

Redakce
Side / Liberec - Desetidenní pobyt v turecké provincii Antalya, už druhý v tomto měsíci, je u konce. Hráči se vrátili domů a poslední týden zimní přípravy už absolvují v Liberci. Ve článku najdete i hodnocení trenéra Luboše Kozla.

Během herního kempu odehráli fotbalisté Slovanu tři přípravná utkání proti kvalitním zahraničním soupeřům, z nichž ve dvou zvítězili, s celkovým skóre 7:4. Mezi střelce se zapsali Mészáros, který se trefil hned dvakrát, dále pak Rondić, Tiéhi, Stoch, Rabušic a Gembický.

V pátek ráno naordinoval trenérský štáb hráčům ještě poslední tréninkovou jednotku v Emirhanově sportovním komplexu, na jehož kvalitně připravených hřištích liberečtí fotbalisté celou dobu trénovali, následoval poslední oběd v hotelu Tui Blue Side a odpoledne se liberecká výprava vrátila zpátky do Česka, opět s využitím leteckých služeb Turkish Airlines na trase Antalya - Istanbul - Praha.

„Jsme rádi, že jsme mohli absolvovat obě dvě soustředění. Mohli jsme asi patnáct dnů trénovat na přírodní trávě, počasí v Liberci by nám to určitě neumožnilo. Sehráli jsme čtyři utkání proti zahraničním soupeřům, což je vždy výborná zkušenost. Při prvním soustředění jsme měli vynikající plochy, při druhém to bylo také dobré. Z pohledu ubytování, regenerace, stravování bylo také vše na vysoké úrovni,“ pochvaloval si po příletu do Prahy trenér Luboš Kozel.

„Odtrénovali jsme všechno, co jsme chtěli, jak z hlediska kondiční stránky hlavně při prvním soustředění, tak teď z hlediska herní přípravy, kdy jsme se soustředili na zlepšení součinnosti v defenzivní fázi, na výstavbu útoku a nejvíc na finální a předfinální fázi,“ prozradil náš kouč, který už s nadějí vyhlíží start jarní části sezony: „Že jsme v jednom zápase vstřelili tři góly a v dalším čtyři, snad nebude jen taková vlaštovka. Doufám, že na to dokážeme navázat i v ligových zápasech.“


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AAA Auto Pavlů innovation
Mediální partneři
Hitrádio Contact rtm plus