FC Slovan Liberec | Hoftych o mladých hráčích: Pokud se budou učit od zkušených, zlepší se
Menu Další Zavřít Zavřít
06.07.2020

Hoftych o mladých hráčích: Pokud se budou učit od zkušených, zlepší se

Redakce
Liberec – Zápasy se sčítají a trenéři se musí uchylovat k rotaci sestavy. Proti Slavii nastoupilo hned několik mladých hráčů a rozhodně nezklamali. Střídající duo Milan Králíček – Jan Šulc dokonce vstřelilo branku na 1:3, od začátku nastoupivší Michal Beran brejk rozjel. Co na výkon mladých hráčů říká kouč Pavel Hoftych a jak to vypadá s jejich budoucí šancí na zápasy za A-tým?

Nastoupit proti mistrovi je sen každého talentovaného hráče v mládežnické akademii našeho mužstva. Šanci nakonec i kvůli náročnému programu dostalo hned několik mladíků a řada z nich se ukázala v dobrém světle. „Někteří se do utkání dostali shodou okolností vinou výpadku několika klíčových hráčů. Šance si musí vážit. Musejí být rádi, že mohou hrát za A-tým. Pokud budou pracovat a učit se od zkušených hráčů jako je Ondřej Karafiát, Taras Kačaraba a Jan Mikula, budou se zlepšovat,“ věděl trenér Pavel Hoftych.

Od úvodního hvizdu nastoupil Michal Beran a Kristian Michal, v průběhu duelu dostali šanci i Radim Černický, Jan Šulc, Milan Králíček a Miroslav Dvořák. „Většina mladých hráčů, kteří nastupují, nehraje ani dorosteneckou nejvyšší ligu. Slovan má bohužel jen druhou ligu, což je pro rozvoj hráčů málo. Naštěstí mohou hrát v ČFL, ale ta byla předčasně ukončena. Nemáme hráče jak dostat do zápasového vytížení, což je problém,“ pokračoval kouč. Dorostenci by v aktuálním ročníku zřejmě vybojovali postup do elitní soutěže kategorie U19, jejich první místo ale nakonec nebylo pro ukončení soutěže postupové.

Náročný program našeho mužstva přitom pokračuje. Už ve středu se představí v Plzni a pokud Jablonec přeskočí Slovan v tabulce, v neděli odehraje ještě kvalifikační duel. „Většina z nich (talentů) ještě pravděpodobně dostane šanci v Plzni, mohou se uvést ještě na víc horké půdě než U Nisy.“

V 79. minutě se střídající duo Milan Králíček – Pavel Šulc proti Slavii dokonce dokázalo prosadit. „V nadsázce bych k tomu řekl, že jsme si hned na lavičce blahopřáli k fantastickému střídání. Vyzdvihl bych ale v té akci ještě Berana, který hrál tou dobou pravého křídelníka. Perfektně si seběhl a takovým ťukecem vyslal Šulce - nádherným pasem, který má on i Alex Baluta přesně do pohybu, Šulc akci parádně dotáhl a Králíček uklidil míč do branky. Pozitivní moment," zakončil Hoftych.

Kromě Králíčka se dokázal v aktuální sezoně prosadit z talentů pod věkovou hranici dvaceti let už i zmiňovaný Beran, jenž dal gól Slovácku.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Jizerské pekárny iQLANDIA
Mediální partneři
Náš region Radio Blaník Liberec