FC Slovan Liberec | Hoftych po prověrce s Dynamem: Pevně věřím, že nás duel posune dál (+sestřih)
Menu Další Zavřít Zavřít
01.02.2020

Hoftych po prověrce s Dynamem: Pevně věřím, že nás duel posune dál (+sestřih)

Redakce
Belek/Liberec – Prohra 0:2, ale žádná panika. Zápas s moskevským Dynamem přinesl atraktivní podívanou, z níž vyšlo naše mužstvo i přes četné šance bez vstřelené branky. Trenéra Pavla Hoftycha těšilo, že se jeho svěřenci, na rozdíl od letního vzájemného duelu, do zakončení dostávali. „Jsme spokojeni s výkonem hráčů, kteří byli na hřišti i těch, kteří vstoupili do zápasu. Víme, že nás čeká ještě kus cesty,“ prozradil kouč na úvod.

Zápas se lámal ve druhé polovině. Zatímco první skončila bez branek, po přestávce se Dynamo radovalo hned dvakrát. Nejprve proměnil nařízenou penaltu v 71. minutě exboleslavský kanonýr Nikolaj Komličenko, v samotném závěru stvrdil výhru moskevského celku Maxim Danilin. „Odehráli jsme kvalitní utkání. Prohráli jsme 0:2, ale plus je, že se v naší hře objevilo hodně věcí, které jsme po hráčích chtěli,“ začal Hoftych hodnocení.

„Dobře jsme plnili taktické úkoly, utkání mělo velký náboj, tempo i kvalitu. Samozřejmě se objevily i horší momenty, ale snažím se hodnotit plusy. Přenesli jsme do hry prvky z tréninku a od léta, kdy jsme s Dynamem hráli, jsme ušli kus cesty,“ pokračoval trenér našeho mužstva.

V létě sice duel skončil "jen" těsnou porážkou 0:1, když rozhodl v 55. minutě Sebastian Szymanski, ale tentokrát byl podle Hoftychových slov výkon lepší. „Tenkrát jsme se prakticky kromě dvou střel nedostávali do šancí. Teď jsme si vytvořili příležitostí i střel dost, ale nedokázali jsme dát gól, což je největší kaňka na výkonu.“

Slovan se v přípravě neprosadil vůbec poprvé, v soubojích s Táborskem, Chrudimí i Pardubicemi byl úspěšný. „Jsme spokojeni s výkonem hráčů, kteří byli na hřišti, i těch, co vstoupili do zápasu v průběhu. Víme, že nás ale čeká ještě kus cesty,“ přiznal Hoftych. Další přípravný duel sehraje naše mužstvo už v úterý (4. února), kdy ho prověří ukrajinská Desna Černihiv.

„Utkání si pořádně zhodnotíme, protože šlo konečně o zápas, který se dal natočit z tribuny. Máme dost materiálu jak pro nás (trenéry), tak i hráče. Pevně věřím, že nás to posune dál. Souhrnně šlo o kvalitní zápas s velmi kvalitním protivníkem,“ zakončil Hoftych.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
A net Jizerské pekárny
Mediální partneři
Hattrick rtm plus