FC Slovan Liberec | Hoftych před duelem s Teplicemi: Kondičně jsou hráči připraveni
Menu Další Zavřít Zavřít
21.05.2020

Hoftych před duelem s Teplicemi: Kondičně jsou hráči připraveni

Redakce
Liberec - Už v sobotu znovu vypukne liga! Trenér Pavel Hoftych popisuje své poslední pocity před restartem nejvyšší soutěže. Jak je podle něj mužstvo připravené a jak hráči vypadali po návratu z karantény? „Bylo to jako kdyby přišli na testy hráči z krajského přeboru, ale během tří dnů bylo vše zpátky. Kondičně jsou hráči připraveni, herní praxi jsme však takovou neměli."

Slovan náročný program nadcházejících týdnů začíná společně s Teplicemi jako první, musí totiž dohrát ještě 23. kolo, které bylo dvakrát odloženo kvůli nepříznivému stavu trávníku. „Jsme takový startovací zajíc. Pevně věřím, že jsme dobře nachystaní. Chtěli bychom se vrátit do formy, s níž jsme ligu zakončili," řekl Pavel Hoftych na úvod.

Dál trenér popisoval, v jakém stavu hráči po karanténní pauze dorazili. „První tréninky po pauze vypadaly, jako kdyby kluci přišli z krajského přeboru po pauze na testy. Toto období trvalo tři dny, než se hráči dostali do práce s míčem. Na tréninku vypadáme stejně jako před pauzou," pokračoval. „Ale na utkáních s Bohemkou i Varnsdorfem bylo vidět, že pro nás nejsou fotbalové věci tak lehké jako předtím. Klukům kdysi vycházely kombinace i na jeden dotek, působili klidně... Teď se dostáváme do situací krkolomněji, chybí nám krok. Jde o takové klasické období po letní, nebo zimní pauze."

A jak se sám trenér těší na emoce i nervy na střídačce? „S jedním mým kolegou, Lubošem Blahou, který už mezi námi bohužel není, jsme měli takovou debatu. Při letní pauze jsem mu řekl, že mě fotbal z pozice asistenta nebaví, protože se nic neděje. Z pozice hlavního, zkušeného kouče mi odpověděl, že se sice nic neděje, ale že se trenéři v přípravě nevyhazují. Adrenalin teď trochu chyběl, ale máme práci rádi a děláme ji ve stresu i napětí, patří to k tomu. V nezvyklé chybějící divácké kulise vše bude zvláštní, avšak za celý realizák můžu říct, že se na start těšíme. Uvidíme, jak se s tím popereme."

Je tým připraven na sto procent, nebo by potřeboval na sehrání víc času? „Je jasné, že chybějí nějaké prvky do kvality v zápasovém provedení. Možná nám nepomohlo, že jsme nemohli vložit do programu víc přátelských zápasů. Dali jsme nakonec dva, nechtěli jsme hráče už před startem soutěže přetížit. Kumulace zápasů bude obrovská. Hráči jsou po fyzické, kondiční a soubojové stránce připraveni. Může chybět herní praxe, vytížení po 90 minut na celém hřišti a do toho i zkušenosti s náporem na psychiku, což nejde natrénovat. Soutěž je regulérní, když je pro všechny stejná, což podle mě je. Věřím, že dohrajeme ligu až do konce," vysvětloval Hoftych.

V Teplicích bude pokračovat absence atmosféry a divácké kulisy, na to hráči také nejsou zvyklí. „Odezva diváků za vybojovaný balon a povedenou akci bude chybět. Říkám, že když jsou diváci na tvé, nebo občas i na soupeřově, straně, dokáží z hráčů vyždímat dvacet procent navíc. To tentokrát bude chybět, ale je to stejné pro všechny," uzavřel kouč našeho mužstva.

Slovan proti Teplicím nastoupí už v sobotu, začátek zápasu je naplánován na 18 hodin. Následuje další venkovní zápas a to proti Českým Budějovicím ve středu 27. května.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Liberec 1. jizerskohorská stavební
Mediální partneři
Rengl Beat radio