FC Slovan Liberec | Hoftych s Nguyenem před derby: Nálada je bojovná (+ video)
Menu Další Zavřít Zavřít
17.10.2019

Hoftych s Nguyenem před derby: Nálada je bojovná (+ video)

Redakce
Liberec - Uvolněná atmosféra, ale zároveň povědomí o důležitosti zápasu. Pavel Hoftych zažije své první Podještědské derby, Filip Nguyen už zažil tři vzájemné souboje, výhry se ale ještě nedočkal. „Prohra s Jabloncem je nepříjemná dvakrát tolik. Věříme, že tentokrát vyhrajeme," řekl odhodlaně na tiskové konferenci.

Dvě bezbrankové remízy včetně vychytané penalty na jablonecké Střelnici, naposledy prohra 0:1. Filipa Nguyena čeká v sobotu čtvrté Podještědské derby. „Těším se. Vím, že moje bilance není příznivá. Věřím, že konečně budeme mít tři body," přiznal Nguyen. „V posledních našich zápasech padá hodně gólů, snad jich tentokrát padne hodně i do sítě Jablonce," dodal.

Jak se těší Pavel Hoftych na svou premiéru? „Je to něco speciálního. Jablonec je dlouhodobě dobře poskládané mužstvo, dobře se vypořádali s odchody a nahradili je. Na druhou stranu je jejich bilance příznivější doma než venku, každý tým má silné a slabé stránky," komentoval Hoftych a narážel na jedinou výhru Jablonce U Nisy, která se odehrála před necelými pěti lety. Hosté tehdy vyhráli 1:0 brankou Martina Doležala z 58. minuty.

Oba asistenti hlavního kouče však rivalitu zažili na vlastní kůži, Pavel Medynský dokonce odehrál historicky první derby v dresu Jablonce, Miroslav Holeňák zase oblékal modrobílý dres. „Nijak víc jsme to neprobírali. Míra Holeňák odjel s reprezentací a Medy podstatu derby sice vnímá, ale ze špatné strany. Zakázal jsem mu na ty dřívější doby vzpomínat, jeho motivace je, aby se mohl podívat Miroslavu Peltovi do očí a říct: „Míro, podívej, sorry, ale vyhráli jsme," vtipkoval Hoftych.

„Teď vážně. Pamatuji si, že jsem ve Zlíně v sezoně 1992/93 postupoval z nejlepší šestky společně s Libercem, Jablonec postoupil do ligy o rok později. Slovan i Jablonec tehdy byly průměrné kluby, spíš na úrovni druhé ligy. Je vidět, jaký se u nich v průběhu udělal progres. Pro region je super, že tu působí tak kvalitní týmy, které každý rok bojují o účast v evropských pohárech," pokračoval liberecký trenér.

Chystá se na prohození pár slov s druhou stranou před začátkem? „Jsme oba emotivní, během zápasu bude lepší, když se bavit nebudeme. Začnu se vyloženě koncentrovat až půl hodiny před zápasem, určitě se jinak nemám problém pobavit s kolegy," uzavřel trenér.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Penzion Eva Libea
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Liberecká drbna