FC Slovan Liberec | Hráčům Slovanu skončila dovolená, jak se těší na zimní přípravu?
Menu Další Zavřít Zavřít
06.01.2019

Hráčům Slovanu skončila dovolená, jak se těší na zimní přípravu?

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Neděle 6. 1. 2019 byla tím dnem, kdy se fotbalisté A-týmu poprvé sešli v novém roce, aby následně odjeli do Prahy na FTVS podstoupit fyzické testy. Hráči se spolu s realizačním týmem sešli v 10 hodin na stadionu U Nisy. U této příležitosti poskytli novinářům rozhovory kapitán týmu Radim Breite, nejlepší střelec Roman Potočný a asistent trenéra Miroslav Holeňák. My vám výběr z jejich odpovědí přinášíme jako první.

"Přestávka byla kratší, ale mně přijde, že to vždy strašně rychle uteče. Poslední dny už se těšíte, až to znovu začne. Chcete vidět kluky a kopnout si do míče," prozradil kapitán. "Já osobně jsem se na kluky těšil. Trenér měl dobrou přípravu v létě a doufám, že v zimě bude podobná. Byla to po většinou kondice s balonem," souhlasil s ním Potočný. Došlo také na téma neoblíbených testů, což hráči potvrdili. "Bez pohybu být přes zimu nemůžete, když víte, že hned první den jedete do Prahy na fyzické testy, které jsou vždy nepříjemné," ví Breite. "Testy jsou nepříjemné. Na pás se nikomu nechce, ale musíme to absolvovat," je smířený Potočný.

Došlo i na hodnocení podzimu. "S podzimem být spokojení nemůžeme. Hra, kterou jsme předváděli, neodpovídá tomu, kde se nacházíme v tabulce. Fotbal se ale hraje na góly a ne na krásu," vystihl Breite největší problém Slovanu. "Nálada po podzimu je, řekl bych, smíšená. V jednu chvíli to bylo super, pak se to zhoršilo a zápasy, které jsme měli vyhrát, skončili remízou nebo jsme je dokonce prohráli. Některé výsledky nás mrzí. Věřím, že na jaře na tom budeme lépe," doufá v lepší zítřky Potočný.

Na jaro se budou hráči připravovat hlavně v zahraničí. "Tato příprava je atypická oproti těm minulým, protože trvá pouze jeden měsíc. My jsme se snažili vymyslet pro hráče ty nejlepší podmínky. V Liberci jsou v lednu podmínky spíše na lyže než na fotbal. Z toho důvodu volíme dvě zahraniční soustředění. První krátké, spíše kondiční na Kypru a druhé delší, herní v Turecku," vysvětluje Holeňák.

Nejlepší střelec týmu také prozradil, jak trávil dovolenou. "Zimu mám rád, takže jsem chodil běhat ven. Mám to určitě radši než běhat na páse v posilovně. Naopak lyžovat jsem nebyl. Užil sem si boby a sáně se synem a celkově s celou rodinou. Na hory snad ani nemůžeme, protože je tam velké riziko zranění," pousmál se Potočný a zároveň vyhlížel soustředění. "Těšíme se do tepla. Naopak se netěšíme, že budeme bez rodin. Má to své výhody i nevýhody. Pro fotbal je ale určitě lepší, že budeme na přírodní trávě a ne na zmrzlé umělce," věří v dobrou přípravu.

Asistent trenéra už se díval dopředu na konec přípravy. "Důležitá bude aklimatizace. V Turecku bude určitě tepleji než u nás. Hráči jsou na to ale už navyklí a neměl by to být problém. Bereme to přirozeně. Pohlídáme, aby měli kluci dostatek vitamínů a nebyli nemocní," počítá s nástrahami zimy Holeňák. "Věřím, že měsíc dlouhá příprava bude stačit. Podívejte na Anglii, tam se nepřipravují a hrají pořád špičkový fotbal. (smích) Když se zeptáte hráčů, tak ti určitě uvítají, že je příprava krátká. Horší to bude pro diváky. Může mrznout a sněžit a to se moc nechce sedět na ledových tribunách. Je to tak nastaveno a my se podle toho musíme zařídit," uzavřel rozhovory Holeňák.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Eurovia iQLANDIA
Mediální partneři
eFotbal Radio Blaník Liberec