FC Slovan Liberec | Jak hodnotí remízový duel s Plzní Rolando Aarons a Roman Potočný
Menu Další Zavřít Zavřít
24.11.2018

Jak hodnotí remízový duel s Plzní Rolando Aarons a Roman Potočný

Tomáš Brhel
Liberec - Hráči Slovanu vybojovali v pátek v podvečer na stadionu U Nisy bod proti mistrovské Plzni, avšak z celého stadionu bylo po závěrečném hvizdu sudího cítit jisté zklamání. Není se čemu divit, naši hráči hosty celý zápas přehrávali. A když šla Plzeň v druhém poločase do desíti, měli naši ofenzivní hráči spoustu šancí na navýšení vedení a zajištění výhry. „Moc nás to mrzí, příště musíme být efektivnější," shodli se po promarněném zápase Roman Potočný s Rolandem Aaronsem.

Modrobílí se svého soupeře a jeho vysokého postavení v tabulce vůbec nezalekli a od začátku utkání byli aktivnější. „K tomu nám hodně pomohli naši fanoušci, kteří nás burcovali a hnali za gólem," chválí atmosféru na stadionu Aarons.

Ten se po svém podzimním příchodu z Newcastlu stále aklimatizuje, pomalu, ale jistě si ovšem na místní poměry zvyká a dnes si vytvořil hned několik gólových příležitostí. Bohužel z nich ale nedokázal skórovat, stejně jako nejlepší dosavadní ligový střelec Slovanu Roman Potočný, který kromě čtyř ligových tref v minulém týdnu poslal Liberec do čtvrtfinále ligového poháru, když svým gólem rozhodl o postupu přes Slovácko. „V druhém poločase jsem tam měl jednu dobrou příležitost, kdybych mířil jen trochu víc nahoru nebo do strany, mohl být výsledek odlišný," smutnil sedmadvacetiletý rodák z Roudnice nad Labem.

Svědomí ale po zápase nezpytoval jen on. „Dnes jsme byli jasně lepším týmem, chtělo to tři body. Já sám jsem měl spoustu šancí, ze kterých příště musím dávat góly, tohle musím do budoucna zlepšit, jsem se sebou nespokojený," mluví o svém výkonu možná až příliš tvrdě posila z ostrovů. V něčem ovšem možná opravdu pravdu má. Naše mužstvo bylo na plzeňský tým skvěle připravené, lépe jsme napadali, více běhali, byli kreativnější a vytvořili si více šancí. Zejména po vyloučení Lukáše Hejdy krátce po hodině hry jsme měli Viktorku doslova na lopatě a vytvářeli si jednu šanci na gólovou pojistku za druhou. A je tedy o to větší škoda, že si naše, jinak v minulých kolech dobře fungující defenziva, nedokázala pohlídat soupeřův ojedinělý průnik do vápna.

I proto se dá lépe porozumět zklamaným výrazům ve tvářích našich hráčů po remíze s Plzní, jež by za normálních okolností nebyla špatným výsledkem. „Před zápasem bychom ten bod za remízu asi brali, ale po takovémhle vývoji utkání nás to mrzí. Chtěli jsme vyhrát i pro diváky, ti nás dnes podporovali skvěle, snad se nám to povede příště," vysvětloval svou nespokojenost Roman Potočný. Ale i přes to, že když naši hráči a fanoušci pohlédli po zápase na výsledkovou tabuli a cítili určité zklamání, měl zápas s Plzní spoustu pozitiv. Potvrdil totiž stoupající formu libereckého Slovanu, který začíná pravidelně své soupeře v zápasech přehrávat. Zatím tomu sice stále chybí hlavně efektivnější koncovka, ale s postupem času snad přijde i ona.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
SECO ZAHRADNÍ TRAKTORY Ricoh
Mediální partneři
Beat radio Rádio Impuls