FC Slovan Liberec | Jak si na podzim ve svých soutěžích vedly naše dívčí týmy, hodnotí jejich šéftrenér Petr Šafář
Menu Další Zavřít Zavřít
06.12.2022

Jak si na podzim ve svých soutěžích vedly naše dívčí týmy, hodnotí jejich šéftrenér Petr Šafář

Redakce
Liberec - Po podzimní části vám přinášíme hodnocení našich dívčích týmů, které již hrají dlouhodobé soutěže, jde tedy konkrétně o družstva dorostenek (WU18), starších žákyň (WU15) a mladších žákyň (WU13). Jejich dosavadní působení zhodnotil šéftrenér dívčí akademie Petr Šafář.

Dorostenky

V této kategorii jsme v tabulce po podzimní části sezony na děleném druhém místě s Českými Budějovicemi, oba týmy ztrácí na vedoucí Jihlavu šest bodů. V podzimní části jsme prohráli dvakrát, a to v Jihlavě 0:1 a na Dukle Praha "B" 1:5. Mezi nejpovedenější zápasy patří výrazná výhra proti ABC Braník, který má také velmi zajímavý tým. V této kategorii hodně prolínáme a doplňujeme hráčky ze starších žákyň, které získávají další potřebné herní vytížení a zkušenosti.

Starší žákyně

Po podzimní části jsme na čtvrtém místě, které zaručuje postup do nadstavby s těmi nejlepšími. Do každého zápasu jdeme s maximální snahou herně i výsledkově uspět. Hráčky rotují i do dorostenecké kategorie. Snažíme se o maximální zapojení všech hráček. V každém zápase se snažíme herně dominovat a svoji aktivitou mít míč pod neustálou kontrolou. V zápasech proti těm nejlepším nám chybí efektivnější zakončení, které neustále zlepšujeme.

Mladší žákyně

Po odehrání jedenácti ligových zápasů jsme na děleném druhém místě s FC Hradec Králové s náskokem tří bodů před čtvrtou Spartou, zároveň ztrácíme osm bodů na první pozici. V letošní sezoně soutěž hrajeme se čtyřmi dorazovými hráčkami ročníku 2010 a zbytek máme mladší holky 2011 a některé dokonce i mladší. Každý zápas se snažíme o herní dominanci a diktování tempa hry. V některých utkáních jsme málo efektivní v zakončení, ale pracujeme na zlepšení. Každopádně se chceme umístit do první čtyřky, která zaručuje nadstavbu o titul. Stále se máme šanci dostat do republikového finálového turnaje. V sezoně dle soupeřů dáváme prostor více hráčkám. Herní kvalitu prokazujeme nejen v dlouhodobé soutěži, ale i na turnajích. Na podzim jsme skončili třetí na prestižním mezinárodním turnaji v Roudnici nad Labem, zároveň to bylo nejlepší umístění týmu z České republiky. Nedávný halový turnaj Praga Cup jsme dominantně vyhráli.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec Ermeg
Mediální partneři
Rádio Impuls Rengl