FC Slovan Liberec | Jakub Hromada i Kristian Michal dělají vše pro to, aby byli platnými členy týmu (+ sestřih)
Menu Další Zavřít Zavřít
27.01.2020

Jakub Hromada i Kristian Michal dělají vše pro to, aby byli platnými členy týmu (+ sestřih)

Tomáš Honzejk
TURNOV/LIBEREC - První tým Slovanu má za sebou tři přípravné zápasy, odehrané na umělé trávě v Turnově. Po vysokých výhrách 7:2 a 5:2 proti Táborsku, respektive Chrudimi, přišlo první zaváhání. V sobotním mrazu remizovali svěřenci Pavla Hoftycha s lídrem druhé ligy Pardubicemi 1:1. Nováčci v týmu Jakub Hromada a Kristian Michal nám zhodnotili nejen poslední odehrané utkání.

Pro oba hráče je to nové. Zatímco Jakub Hromada se vrací po zranění a je zde do konce sezóny na hostování, Kristian Michal byl povolán z libereckého béčka a dělá vše pro to, aby zaujal. "Je dobrý pocit připravovat se a hrát s A-týmem. Snad chytím svou šanci a bude se to zlepšovat. Doufám, že tu vydržím co nejdéle," přeje si mladý záložník. Proti Pardubicím odehrál celé utkání a nevedl si vůbec špatně. "Utkání s Pardubicemi bylo vyrovnané. Hrálo se nahoru dolů. V ostatních přípravných zápasech se nám zatím dařilo. V tomto utkání byla škoda, že jsme nedali více branek, protože šancí jsme měli dost. Vázla nám ale efektivita v zakončení," mrzelo hráče, který se narodil v Belgii, ale od tří let žije v Čechách.

Pro mladého hráče je vždy velký skok z mládežnického fotbalu do dospělého. To potvrzuje i Michal. "Na tempo si stále zvykám. Každým tréninkem je to ale lepší a lepší. Každý mladý hráč má své rezervy, na kterých musí pracovat," je si vědom nedostatků hráč přezdívaný Krikri. I když je Kubovi Hromadovi teprve 23 let, může se v našem mužstvu řadit k těm zkušenějším. "K přípravám patří, že dostávají šanci mladí hráči z akademie. Rondiće znám z působení ve Slavii, kde absolvoval pár tréninků a jednu přípravu s A-týmem. Mladí hráči, co s námi trénují, jsou šikovní. S Krikrim se mi ve středu hřiště hrálo velmi dobře. Pro kabinu je to přínos v podobě oživení. Oni vypadají, jako by byli na baterky. Nikdy se totiž neunaví. Zároveň je to pro všechny ostatní hráče zdravá konkurence, která je potřeba," přidává svůj pohled na začlenění mladých hráčů.

Podmínky jsou v Liberci úžasné, chválí Hromada zázemí našeho klubu

Záložník patřící Slavii laboroval více než rok se zraněním. Teď je, zdá se, vše na nejlepší cestě, aby mohl opět naplno hrát. "Jsem rád, že je po zdravotní stránce vše v pořádku a že můžu být v takovém klubu, jako je Slovan Liberec. Podmínky jsou tu úžasné. Stále se dostávám z únavy o něco hůře než spoluhráči. Pauza byla opravdu dlouhá. Věřím, že to bude mít stoupající tendenci. Do prvního jarního kola zbývá dostatek času a věřím, že pomalu krok po kroku to vyladíme," dívá se dopředu záložník, který je jednou z alternativ, jak zacelit místo po Oscarovi.

Hráče čeká ještě herní soustředění v Turecku, které už vyhlížejí. "Těšíme se za teplem. V Liberci je ještě o pár stupňů méně než v Praze. (úsměv) Je příjemné zpestření, když člověk nemusí běhat v mínusových teplotách. Máte pak i větší chuť do tréninku. Hned týden po návratu nás čeká utkání na Spartě, což je těžký soupeř," vyhlíží start jarních bojů Hrom, jak se Hromadovi přezdívá a zároveň poodkrývá ambice týmu pro jaro. "Jsme optimisti a věříme, že budeme dobře připravení. Do začátku jarní části máme ještě tři týdny přípravy k dispozici. Věřím, že zabojujeme a podaří se nám dostat do první šestky. Dalším cíle je určitě domácí pohár, kde jsme ve čtvrtfinále a pokusíme se získat trofej pro Liberec," zasnil se, jak zvedá pohár pro vítěze MOL Cupu nad hlavu, což si určitě přeje i nejeden liberecký fanoušek.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AAA Auto Hennlich
Mediální partneři
Náš region Liberecká drbna