FC Slovan Liberec | Jakub Pešek: Po průběhu si myslím, že by byl zasloužený jeden bod za remízu
Menu Další Zavřít Zavřít
20.07.2019

Jakub Pešek: Po průběhu si myslím, že by byl zasloužený jeden bod za remízu

Šimon Knopp
Liberec - Druhé kolo FORTUNA:LIGY nabídlo pro Slovan těžký "oříšek" v podobě plzeňské Viktorky. Po prvním poločase šlo o vyrovnané utkání, ale poté přišly dva góly Plzně, na které už Slovan nedokázal najít odpověď. "Fanoušci byli skvělí, hnali nás dopředu, dodávalo nám to energii i sílu. Škoda, že jsme nedali ještě jeden gól," smutnil po zápase Pešek.

Proti Plzni jste předvedli velkou bojovnost, ale nakonec to stačilo jen na porážku 1:2. Jak moc mrzí výsledek tohoto zápasu?

Po průběhu si myslím, že by byl zasloužený jeden bod za remízu. Bylo to velice náročné utkání, Plzeň hodně držela balón a my jsme lítali bez něj. Ubíralo nám to síly, a když jsme ho pak získali, už nám jich tolik nezbývalo. A právě proto jsme třeba i kazili nebo to nedotáhli do gólu. Je to škoda.

Vypadalo to, že vždy v prvních deseti minutách v úvodu obou poločasů jsme byli o něco lepší... Co se poté stalo, nebyly síly nebo je Plzeň natolik kvalitní, že přebrala otěže zápasu?

Těžko říct, asi bych se opakoval. Plzeň drží balón a nám samozřejmě nějaké síly ubývají... Asi vždy když jsme začínali poločas, tak jsme byli nejvíce odpočatí, a to se postupem času ztrácelo.

Daly se z tvého pohledu nějak lépe vyřešit ty situace, které předcházeli brankám Plzně?

Myslím, že ta první situace se dá těžko bránit. Jemně to protečoval hlavou na zadní tyč, bylo to dobře sehrané, skvělý balón i timing. Byl to podobný gól, co jsme dali my v Ostravě. U té druhé situace jsem už byl na střídačce, takže jsem to tak dobře neviděl, tudíž to nemohu komentovat.

Sledoval jsi pak ještě průběh ze střídačky?

Ano, sledoval jsem to. Všichni na lavičce jsme drželi palce a doufali, že s tím ještě něco uděláme, obzvlášť když jsme snížili na 1:2. Fanoušci byli skvělí, hnali nás dopředu, dodávalo nám to energii i sílu. Škoda, že jsme nedali ještě jeden gól.

Pod novým trenérem Hoftychem jsi nastoupil dvakrát v základu. Cítíš od něho důvěru?

Ano, cítím důvěru, mám z toho dobrý pocit. Ale je tady široký kádr a velká konkurence, musíme makat na každém tréninku. Rozhodně je potřeba pracovat, nemáme jisté místo v základní sestavě. Takže to je jedině dobře.

Jak jsi zatím spokojený s trenérem?

Já jsem hodně spokojený. Jsem šťastný, že tady je. Ty reference, co jsem měl od kluků, se naplňují. Je to zatím opravdu dobré.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Nisa Liberec ČSOB
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Hattrick