FC Slovan Liberec | Již v sobotu se můžeme těšit na 59. Podještědské derby! Slovan vyzve doma Jablonec
Menu Další Zavřít Zavřít
21.10.2022

Již v sobotu se můžeme těšit na 59. Podještědské derby! Slovan vyzve doma Jablonec

Šimon Knopp
Liberec - Nachýlil se čas dalšího derby Libereckého kraje. Podještědské derby s číslovkou 59 nabídne souboj sedmého a dvanáctého celku, ovšem oba týmy dělí v tabulce pouze dva body, a tak se očekává vyrovnaný souboj. Dokáže Slovan v sobotu od 16 hodin na stadionu U Nisy porazit svého rivala z Jablonce?

Online prodej vstupenek

FK Jablonec

Vstup Jablonce do nové sezony nepatřil k těm vydařeným. Po sedmém kole mu patřila až patnáctá příčka se ziskem čtyř bodů bez jediné výhry. Ovšem v posledních pěti kolech jablonečtí fotbalisté začali předvádět podstatně lepší výkony a poskočili na dvanáctou pozici se ziskem 13 bodů.

Ještě před reprezentační přestávkou dokázali porazit Hradec 3:0 a následně i Slovácko, 2:0. Poté v desátém kole, po reprezentační pauze, navázali na své povedené výsledky a přehráli Brno 3:1. Zádrhel přišel až o necelý týden později, když Jablonec podlehl 0:1 Pardubicím. V posledním kole přijela na jablonecký stadion Viktoria Plzeň a svému soupeři nedala šanci. Po dvou brankách Chorého a trefě N´Diayeho v nastavení se Jablonec musel spokojit s porážkou 0:3.

Svěřenci trenéra Horejše budou v této sezoně hrát již pouze ligové zápasy. V MOL Cupu totiž trochu překvapivě nestačili ve třetím kole na druholigový Vyškov a podlehli mu doma těsně 0:1. Oproti tomu, liberecké fotbalisty souboj o postup do dalšího kola teprve čeká, příští týden v úterý se vydají do Frýdku-Místku.

Nejlepším střelcem týmu Jablonce je se šesti brankami Jan Chramosta. Nejvíce asistencí (3) má rovněž jablonecký útočník a patří vůbec k nejproduktivnějším hráčům ligy, lépe je na tom pouze útočník Slavie Tecl. Výraznou osobností v jabloneckém dresu je i Vladimir Jovovič, ten totiž připravil nejvíce přihrávek do šance, a to sice 14. Všech dvanáct ligových zápasů odchytal Jan Hanuš, ve dvou z nich udržel čisté konto.

FC Slovan Liberec

Slovan se po reprezentační přestávce nevrátil v ideální formě. Nejprve podlehl na venkovním stadionu 0:3 Slavii. Následovala bezbranková remíza v domácích podmínkách proti Baníku, během které byl vyloučen Gebre Selassie. Kapitán Slovanu dostal dvouzápasový trest, což znamená, že bude chybět i v derby.

V posledním utkání vyrazil liberecký tým bojovat o body do Zlína. Duel pro něj začal velmi smolně, když musel ve druhé minutě střídat zraněný Matoušek. Další rána přišla ve 28. minutě, když šel Zlín do vedení díky brance Drameho. Svěřenci trenéra Kozla dokázali sice ve druhé půli srovnat z penalty, když se trefil van Buren, ale nakonec odjížděli bez bodů. V 78. minutě dohrál jeden ze zlínských fotbalistů Vliegena a centr Bartošáka propadl až do sítě. Ovšem faul se nepískal a utkání skončilo porážkou 1:2.

Libereckým fotbalistům patří v tabulce aktuálně sedmé místo s 15 body. Nicméně situace mezi ostatními celky je velmi vyrovnaná. Na čtvrtý Hradec ztrácíme pět bodů a na předposlední Zlín máme náskok pouhé tři body. Nejlepším střelcem Slovanu je nadále se sedmi brankami Mick van Buren (druhý nejlepší v lize). Nejvíce přihrávek do šancí (13) i asistencí (2) si připsal Christian Frýdek. Všechny ligové zápasy odchytal Olivier Vliegen a zatím udržel dvě čistá konta.

Poslední vzájemný zápas mezi Libercem a Jabloncem skončil nerozhodně 1:1. Slovan šel na domácím stadionu do vedení díky penaltové trefě Michaela Rabušice z druhého poločasu. Ale v 77. minutě odpověděl na libereckou branku mladý záložník Michal Černák a oba celky se rozešly remízou 1:1.

A co říkal před derby náš trenér Luboš Kozel? Jeho odpovědi na otázky novinářů si můžete pustit na Youtube kanálu Slovanu Liberec či přímo v našem článku zde.

Podaří se Slovanu zvítězit proti Jablonci v 59. Podještědském derby a udržet si lepší pozici v tabulce před svým rivalem? Přijďte podpořit náš klub na domácí stadion v sobotu od 16:00!

Vsaďte si u Tipsportu!

Věříte v 59. Podještědském derby Slovanu? Neváhejte a vsaďte si u našeho prémiového partnera, sázkové kanceláře Tipsport. Stačí kliknout sem a vybrat si vítěze, přesný výsledek, počet branek nebo spoustu dalších možností.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Aura Medical Niosport
Mediální partneři
Hitrádio Contact rtm plus