FC Slovan Liberec | Jsem asi takový žolík na Slavii, usmívá se po vydřené remíze talent Fukala
Menu Další Zavřít Zavřít
05.05.2019

Jsem asi takový žolík na Slavii, usmívá se po vydřené remíze talent Fukala

Tomáš Honzejk
LIBEREC - Člen reprezentační devatenáctky nastoupil třikrát v základní sestavě ve FORTUNA:LIZE, z toho hned dvakrát proti lídrovi soutěže - pražské Slavii. V obou případech pomohl k cenným remízám. V Edenu na konci března 1:1, kde si dokonce připsal asistenci na vyrovnávací gól. Doma v utkání v rámci nadstavby pak 0:0 a opět si svým výkonem řekl o další šanci. "Jsem rád, že mi trenér důvěřoval v tomto utkání," svěřil se po utkání mladý obránce.

Remizovali jste se Slavií 0:0. Jak cenný je tento bod?

Každý bod v nadstavbě je cenný. Tento o to víc, že Slavia je první. Musíme sbírat každý bod, abychom se dotáhli na Ostravu. Z tohoto utkání je to velmi cenný bod.

Důležitý bod je to i toho důvodu, že na Ostravu momentálně ztrácíte už jen dva body. Je to tak?

Ano, je velmi důležitý. Musíme jít zápas od zápasu. Další kolo jedeme na Spartu, tam taky budeme chtít uhrát nějaký bod a potom si to s Baníkem rozdáme v Ostravě.

Máš za sebou tři ligové zápasy. Jeden proti Jablonci a hned dva proti Slavii. Jaký je to pocit?

Jsem asi takový žolík na Slavii. (úsměv) Teď vážně. Je to nepopsatelný pocit hrát proti Slavii. Vždy je dobrá atmosféra. Jsem rád, že mi trenér důvěřoval v tomto utkání.

Ve kterém utkání ses cítil lépe? Na Slavii nebo teď doma proti ní?

Těžko říct. Na Slavii to byl můj úplně první ligový zápas v základní sestavě. To jsem byl v takové euforii. Doma je zase jiné prostředí, které znám. Lépe jsem se cítil v tomto domácím utkání.

Už jsi byl méně nervózní než při svém debutu?

To samozřejmě také. Doma vás ženou diváci, cítíte tu atmosféru. Doma je to vždy lepší.

Ve druhém poločase měla Slavia velký tlak. Čím si to vysvětluješ?

Slavia má kvalitu. My jsme možná trochu zbytečně cukli dozadu. Na druhou stranu jsme to dobře odehráli v bloku. Slavia sice měla tlak na míči, ale že by měla hodně vyložených šancí, to si nemyslím.

Vyložené šance sice moc neměla, ale vy v obraně jste byli prakticky pod neustálým tlakem. Jak se hraje v takovém utkání?

Je to nepříjemné, ale jsme profesionálové a musíme být koncentrovaní každou minutu. Měli vepředu vysoké hráče, navíc pak přišel Milan Škoda a posílali na nás jeden centr za druhým. Až na pár výjimek si myslím, že jsme to zvládli dobře.

Po jednom souboji Filipa Nguyena se Škodou míč vypadl do malého vápna a ty jsi ho odkopával na poslední chvíli. Co se tam stalo?

Já tu situaci pořádně neviděl. Bagy (Filip Nguyen pozn. red.) šel do souboje, já se podíval po hráči, kterého jsem hlídal, koukl se zpátky a najednou míč poskakoval těsně před brankovou čarou. Jen jsem doufal, že neuklouznu a povede se mi míč odkopnout. Naštěstí se povedlo a nedostali jsme z toho gól.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KB Design ČSOB
Mediální partneři
rtm plus Rengl