FC Slovan Liberec | Jsem moc rád, že jsem mohl týmu pomoct dvěma góly, těší Frýdka
Menu Další Zavřít Zavřít
23.04.2023

Jsem moc rád, že jsem mohl týmu pomoct dvěma góly, těší Frýdka

Martin Soukup
Liberec – Slovan v zápase proti Zbrojovce Brno vyhrál 3:1 a velkou zásluhu na tom má i Christian Frýdek, který po závěrečném hvizdu odpovídal na dotazy novinářů na tiskové konferenci. “Netipnul bych si, že bych mohl skórovat hlavou,” směje se liberecký záložník.

Jak hodnotíš dnešní zápas?

Myslím, že to byl jeden z nejdůležitějších zápasů v sezoně, kde šlo o to, abychom se udrželi v prostřední skupině. Od začátku zápasu jsme byli lepším týmem. Jsem moc rád, že jsem mohl týmu pomoct dvěma góly, a že jsme nechali Brno za sebou.

Jak se stane, že nejmenší hráč na hřišti dá gól hlavou?

Taky bych si netipnul, že bych mohl skórovat hlavou, ale viděl jsem, že Ghali tam centruje a trenéři nám před zápasem říkali, že jejich obránci nezachytávají hráče. Nevím, kdo mě tam zrovna bránil, ale pravda, že mě tam nezachytil a trochu jsem předvídal, že by se to tam mohlo odrazit. Pak mě to nějak trefilo do hlavy (úsměv).

Druhý gól už byl chtěný?

Ano, s trenérem Harantem pracujeme na zakončení. Takže něco podobného děláme v tréninku.

Nejhezčí gól vstřelil Imad Rondić?

Je to škoda. Olie (Olivier Vliegen) mohl mít čisté konto. Ale jsme rádi, že to je dneska za tři body. Jsou pro nás hrozně důležité.

První poločas se vám vydařil náramně. Došlo tam k nějakému uklidnění? Přeci jenom druhý poločas už nebyl takový, jaký jste si asi představovali..

Nemyslím si, že v prvních 15 minutách druhé půle jsme hráli nějak špatně. Dobře jsme drželi míč. Naopak jsme mohli přidat dva, tři góly. Kdybychom dali na 4:0, tak to mohlo být klidně celé hotové. Potom nás Brno celkem zatlačilo, ale zase moc šancí neměli, takže si nemyslím, že bychom nějak polevili. Za mě zasloužené vítězství.

Jak důležitá to byla výhra směrem k závěru sezony? Čeká vás Mladá Boleslav, Hradec Králové a pak doma Sparta..

Chceme samozřejmě každý zápas zvládnout, takže se musíme soustředit na každý zápas. Myslím si, že je v našich silách uspět. Musíme ale podat výkon jako třeba dnes v první půli.

V prvním poločase jste se dostávali dobře do obrany. Čekali jste, že to bude až tak jednoduché? Chvíli to vypadalo, že jste si s jejich obranou dělali, co jste chtěli..

My jsme se chystali na to, že budou hrát na čtyři vzadu, což nehráli. Paradoxně nám to ale vlastně vycházelo ještě lépe, takže jsme čekali trochu něco jiného. Myslím si, že nám ten první gól hrozně pomohl. Poté jsme se tam dostávali daleko lépe. Naopak Brno asi nevědělo, jak nás bránit.

Ty jsi čekal na gól od prvního kola. Spadl ti kámen ze srdce?

Určitě, možná jsem si z toho dělal trochu hlavu, ale jsem za to opravdu rád, že to teď přišlo. Jak už jsem říkal, pro nás to byl velmi důležitý zápas a ty góly byly také důležité, takže jsem za to rád.

Dlouho jsi laboroval s poraněným kotníkem. Jsi už v pořádku?

Musím zaklepat, že mě teď nic netrápí a postupem času, jak trénuji víc a víc, tak se cítím líp a líp.

Na začátku druhého poločasu jsi nahrával dobře postavenému Victoru Olatunjimu, který s tou šancí nenaložil úplně nejlépe. Nevyčiníš mu to?

Říkal jsem si, že jsem mohl možná vystřelit, ale Victor stál v lepší pozici, takže jsem mu chtěl přihrát. Škoda, že to nedal.

Příští domácí zápas vás tu čeká Sparta. Těšíš se jako odchovanec letenského klubu?

Ve středu ještě hrajeme s Hradcem, takže se teď soustředím spíše na toto utkání. Bude to pro nás velmi důležitý zápas. Když to tam zvládneme, tak si myslím, že jsme definitivně v prostřední skupině. Když tam vyhrajeme, tak se Spartou to bude jako za odměnu. A se Spartou můžeme jen získat.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kraintek Kitl
Mediální partneři
eFotbal Náš region