FC Slovan Liberec | Jsem šťastný, že jsem mohl působit ve Slovanu, hodnotí svoji šanci v modrobílém dresu Rolando Aarons
Menu Další Zavřít Zavřít
15.12.2018

Jsem šťastný, že jsem mohl působit ve Slovanu, hodnotí svoji šanci v modrobílém dresu Rolando Aarons

Šimon Knopp
Liberec/Praha - V posledním letošním zápase bohužel Slovan nedokázal zvítězit, ale alespoň vybojoval jeden bod za remízu 0:0. Dnes naposledy nastoupil v základní sestavě Rolando Aarons, který se bude vracet po půlročním hostování do Newcastlu. "Vím, co mohu dokázat, znám svoje kvality. A to se mi v Liberci nepovedlo potvrdit, alespoň ne statisticky tak, jak jsem měl..." je si vědom mladý útočník.

Jsi spokojený s dnešním výsledkem?

Ne. Rád vyhrávám každý zápas, myslím, že hráli dobře, my zase dobře bránili. Ale samozřejmě rád vyhrávám, takže spokojený nejsem.

Dnes to byl tvůj poslední zápas v Liberci, jak bys shrnul svoje působení v dresu Slovanu?

Myslím, že to bylo dobré i špatné. Odehrál jsem pár slušných zápasů, ale pro mě nejsou dobré, pokud nedokážu vstřelit branku nebo asistovat. A to se mi nepovedlo, takže to je pro mě ta negativní věc. Ale na druhou stranu jsem byl zraněný po celý rok, takže pravidelně nastupovat bylo pro mě důležité, jsem rád, že se mi toto povedlo. Byla to pro mě velmi dobrá zkušenost.

Už víš, kde budeš působit nadále?

Ne, nevím, nejsem si jistý. Musíme počkat do ledna, nikdy nevíte, můžu skončit nazpátek tady. Momentálně se budu vracet zpátky do Newcastlu, nemáme vánoční přestávku, takže trénujeme dál.

Jak se ti líbilo v Liberci?

Není to to, na co jsem zvyklý. V Anglii je více živo, je tam více obyvatel, aut, větší provoz. Ale Liberec je pěkné, klidné místo, mé přítelkyni se zde líbilo, takže mně také. (úsměv)

Naučil ses nějaká česká slova nebo věty?

Umím počítat česky od jedné do deseti. Ale raději to nebudou zkoušet, protože pokud bych to řekl špatně, tak se budu cítit trapně. (smích) Znám některá slova, ale nevím, jak je vyslovit, raději to nebudu přede všemi zkoušet, kdybych to měl říct špatně.

Můžeš něco říci o české lize? Překvapilo tě tu něco?

Abych byl upřímný, nic jsem o české lize nevěděl, když jsem přicházel. Kvalita je větší než jsem předpokládal. Ne ve špatném slova smyslu, ale protože jsem neměl žádné zkušenosti nebo znalosti, nevěděl jsem, že je tak dobrá. Jsou zde některé opravdu dobré týmy a hráči.

Jsi spokojený se svým výkonem během půlroku stráveném v Liberci? Nevstřelil jsi žádnou branku...

Ano, nevstřelil, takže spokojený nejsem. Jak jsem říkal, jsem šťastný, že jsem mohl hrát fotbal. Měl jsem ošklivé zranění a nemohl nastupovat, moje tělo potřebovalo, abych se dostal zpátky do pravidelné vytíženosti. Vím, co mohu dokázat, znám svoje kvality. A to se mi v Liberci nepovedlo potvrdit, alespoň ne statisticky, tak jak jsem měl. Jsem si toho vědomý, ale jsem šťastný, že jsem tady mohl působit.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pepsi FotbalPark Liberec
Mediální partneři
Hitrádio Contact Český rozhlas Liberec