FC Slovan Liberec | Jsme rádi, že jedeme na vítězné vlně a chceme se na ní co nejdéle udržet, je spokojený Sadílek
Menu Další Zavřít Zavřít
06.03.2021

Jsme rádi, že jedeme na vítězné vlně a chceme se na ní co nejdéle udržet, je spokojený Sadílek

Tomáš Honzejk
Příbram - Slovanu se v posledních zápasech daří. Po domácím ligovém vítězství s Pardubicemi a pohárovém s Českými Budějovicemi si svěřenci trenéra Hoftycha odvezli tři body také z Příbrami. Uklidňující druhou branku přidal krásným lobem Michal Sadílek. "Za střelce se stále nepovažuji, ale trenér mi cpe do hlavy, ať se tlačím do šancí," prozrazuje mladý záložník.

Jak jsi viděl utkání v Příbrami?

Byl to náročný zápas. Hodně soubojový, protože terén nebyl optimální. Věděli jsme, že když Příbram získala nějaké body, bylo to hlavně bojovností. První poločas nám nevyšel, bylo to podobné jako v Karviné, kde jsme se také první půli hledali. Druhý poločas jsme zjednodušili hru, začali více běhat a sbírat odražené míče. Tlačili jsme se více do šestnáctky, což následně vyústilo ve dva góly.

Bolel zápas hodně?

Ano, bylo tam hodně soubojů. Řekl bych normální zápas v české lize. (úsměv)

Čím to bylo, že byl první poločas z vaší strany tak nervózní?

Nesoustředili jsme se stoprocentně na hru. Musím říct, že jsme do zápasu nevstoupili v optimálním rozpoložení. O přestávce jsme si v kabině něco řekli, a to nám hodně pomohlo do druhé půle.

Proti Příbrami ses prosadil jednou, v minulém kole proti Pardubicím jsi skóroval hned dvakrát. Čím to je, že ses takto rozstřílel?

Vůbec nevím, kde se to vzalo. Sám se tomu musím trošičku smát, protože jsem nikdy střelec nebyl a ani se za něj nepovažuji. Trenér mi pořád vtlouká do hlavy, ať se cpu do šancí, že góly přijdou. Teď to dva zápasy po sobě vyšlo.

U tvého gólu jsi viděl, že je brankář venku z brány nebo to zakončení byla spíše intuice?

Míč mi šel po zpracování pod nohu a do toho jsem couval. Od začátku jsem tak věděl, že kdybych dal do střely větší razanci, letělo by to nad bránu nebo by to zblokoval jeden ze dvou obránců stojících přede mnou. Proto jsem zkusil míč lobnout. Gólman byl venku a krásně to za něj zapadlo.

V zápasech to vypadá, že hraješ více jako ofenzivní záložník. Sedí ti tato pozice více?

Ze začátku zápasu začínám na ´desítce´, ale v jeho průběhu dost rotujeme. Káfa (Karafiát) s Kamilem (Kamso Mara) hodně vyjíždějí nahoru. Je na nás, abychom si to mezi sebou vykomunikovali a věděli, kdo se nachází na jaké pozici, protože to musíme mít zvládnuté jak do ofenzívy, tak také do defenzívy.

Vítězstvím jste se posunuli na čtvrté místo. Jste za to rádi?

Určitě ano. Jsme rádi, že jedeme na vítězné vlně a chceme se na ní co nejdéle udržet. Jdeme od zápasu k zápasu a uvidíme, kam nás to na konci vyšvihne.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Bazén Liberec Aura Medical
Mediální partneři
Rádio Impuls Beat radio