FC Slovan Liberec | Jubilejní 50. Podještědské derby je tady! Slovan se v neděli utká s rivalem z Jablonce
Menu Další Zavřít Zavřít
05.04.2019

Jubilejní 50. Podještědské derby je tady! Slovan se v neděli utká s rivalem z Jablonce

Šimon Knopp
Liberec - Náročný týden Slovan zakončí v neděli soubojem ve 27. kole FORTUNA:LIGY se čtvrtým Jabloncem. Přestože jsou hosté lépe postaveným týmem, nebude mít derby, podle vyjádření trenéra Hornyáka, jednoznačného favorita, ale můžeme očekávat kvalitní fotbal. Přijďte i Vy podpořit Slovan, výkop je naplánován na neděli od 15:30 hodin na stadionu U Nisy.

FK Jablonec

Jablonci se v této sezóně daří, to potvrzuje i skvělé umístění v tabulce (4. místo). Ovšem na jaře, oproti podzimu, svěřenci trenéra Rady častěji chybují a ztrácejí body. Jmenujme například porážky 0:1 od Mladé Boleslavi a Plzně či remízy s Opavou a Slováckem. V součtu všech jarních kol získal Jablonec 15 bodů, což je pouze o tři více než náš Slovan.

Jablonečtí těží hlavně z kvalitního útoku. Obávaným duem jsou především Doležal s Trávníkem, kteří dohromady nasbírali 32 kanadských bodů (každý po šestnácti). Fotbalisté Jablonce také často střílejí na bránu, celkem 148x (více ohrožení branky si připsala pouze pražská S). Avšak ofenziva není jediná věc, na kterou hráči spoléhají. Skvěle si vedou i v obraně, s 24 inkasovanými góly se v této statistice řadí za třetí Slovan Liberec.

Poslední zápas sehrál Jablonec doma proti Příbrami. V tomto utkání dominoval a s přehledem si s týmem ze Středočeského kraje poradil, konečný výsledek byl 3:0. V zápase se trefil Vladimír Jovović, Michal Trávník z penalty a v neposlední řadě i útočník Martin Doležal. Asistenci si připsal Jakub Považanec a také velezkušený kapitán mužstva Tomáš Hübschman.

Statistiky jsme již mírně nakousli, nicméně pojďme přidat ještě pár čísel. Nejlepším střelcem Jablonce je s deseti góly Martin Doležal, 9 branek si připsal záložník Michal Trávník a 5 dal Jan Chramosta. V počtu asistencí vede Trávník se 7, o jednu méně má Doležal. Nejvíce přihrávek do šance vymyslel Jovović a brankář Vlastimil Hrubý má na kontě celkem 10 vychytaných nul.

FC Slovan Liberec FK Jablonec
49 ZÁPASY 49
24 VÝHRY 12
13 REMÍZY 13
12 PROHRY 24
69 VSTŘELENÉ GÓLY 44
44 INKASOVANÉ GÓLY 69
100 ŽLUTÉ KARTY 85
2 ČERVENÉ KARTY 4
3 PROMĚNĚNÉ PENALTY4

FC Slovan Liberec

Slovan nejprve v sobotu remizoval se Slavii 1:1, následně přišel zápas v MOL Cupu proti Baníku. Začátek zápasu vypadal slibně, Slovan se ujal vedení brankou Sýkory, ovšem poté přišel velmi sporný okamžik a srovnání Milana Baroše. Utkání se dostalo až do prodloužení, ve kterém byla šťastnější Ostrava, která tím pádem vybojovala postup do dalšího kola.

Další nevýhodou pro Slovan, kromě "výživného" týdnu, bude i absence Libora Kozáka, který dostal po 4 žlutých kartách stopku. „Nebudeme si nic nalhávat, je jedním z lídrů mužstva. Hlavně na hrotu je skvělý, ale Petar Musa dostane šanci a věřím, že ho adekvátně nahradí. I tak nám půjde hlavně o kvalitní týmový výkon," komentoval Zsolt Hornyák na tiskové konferenci. Zajímavou zprávou je, že Slovan nastoupí v derby v nových modrých dresech s reklamou partnera utkání, Pivovaru Svijany.

Informace a záznam z tiskovky před zápasem: zde

Poslední Podještědské derby dopadlo nerozhodně 0:0. Hrdinou tohoto zápasu byl Filip Nguyen, který dokázal chytit penaltu Jakuba Považance ve druhém poločasu. V poslední minutě Jablonec pohrdl akcí dva na jednoho, Acosta branku pouze přestřelil. Dobré je připomenout, že Slovan U Nisy proti Jablonci poprvé a zatím naposledy prohrál v sezóně 2014/2015. Uvidíme, zda se Libereckým povede tuto statistiku potvrdit i v neděli...


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Recovera Liberec
Mediální partneři
eFotbal Rádio Impuls