FC Slovan Liberec | Juniorka narazí na druhý tým tabulky, v neděli míří do Mladé Boleslavi
Menu Další Zavřít Zavřít
29.09.2018

Juniorka narazí na druhý tým tabulky, v neděli míří do Mladé Boleslavi

Redakce
Liberec - V neděli čeká naši juniorku další velmi náročná zkouška. Od 10:30 se představí na hřišti Mladé Boleslavi, tedy dlouhodobě nejúspěšnějšího týmu Juniorské ligy. Podaří se našim mladíkům silné soupeře zaskočit?

Rozjetá Boleslav

Středočeši vstupují do nedělního zápasu jako druhý tým tabulky, a to pouze kvůli horšímu skóre, než mají Teplice. V dosavadních devíti duelech se Mladoboleslavským podařilo hned šestkrát zvítězit, dvakrát remizovali a pouze jedinkrát utrpěli porážku, když v předminulém kole podlehli Plzni.

Podobně jako v minulém ročníku tak se součtem 20 bodů Boleslav spolu s Teplicemi bojuje o nejvyšší příčku. Není se čemu divit, vždyť z dlouhodobého hlediska jde o nejúspěšnější celek Juniorské ligy - v šesti ročnících se v Mladé Boleslavi dvakrát radovali z titulu a k tomu přidali dva bronzy.

Konec neporazitelnosti

Také Slovan má za sebou velmi solidní vstup do nové sezony. V prvních dvou kolech sice zaznamenal porážky s Jabloncem a Teplicemi, od té doby se ale rozjel a postupně nastřádal sérii šesti zápasů bez prohry. Během ní si vyšlápl na Bohemians, Plzeň, Slavii a České Budějovice a přidal k tomu remízy s Příbramí a Duklou.

Před týdnem ovšem naši mladíci o tuto neporazitelnost přišli. Na domácí půdě už po patnácti minutách prohrávali se Spartou 0:1 a ztráta postupně narůstala. V závěru pouze korigoval na konečných 1:4 Dominik Gembický. Slovan tak má v neděli co odčiňovat. Se 14 body je náš tým momentálně pátý.

Vyrovnaná bilance

Oba celky se dosud v Juniorské lize utkaly včetně loňské nadstavby třináctkrát a jejich vzájemná bilance je velmi vyrovnaná. Čtyřikrát skončilo měření sil remízou, stejné množství zápasů ovládl Slovan a pětkrát pak zvítězila Mladá Boleslav.

Podaří se Slovanu tuto bilanci srovnat? Utkání začíná v neděli v 10:30.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec FK Mladá Boleslav
13 ZÁPASY 13
4 VÝHRY 5
4 REMÍZY 4
21 VSTŘELENÉ GÓLY 36

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FK Mladá Boleslav – FC Slovan Liberec 5:2 (2:0)

Branky: 12. Ladra, 37. Ladra, 47. Kateřiňák, 60. Dohnalík, 76. Rudzan – 79. Michalec, 90+1. Micovčák.

Rozhodčí: Nenadál - Melichar, Pospíšil.

ŽK: bez karet.

Mladá Boleslav: Mikulec – Klíma, Rudzan (83. Krčmář), Fabián, Vejr (64. Komárek), Rada (73. Košek), Ladra (80. Zabilanský), Kateřiňák, Dohnalík (73. Procházka), Glöckner (C), Kopa.

Slovan: Franc – Wiesner, Ševčík, Baláž, Heppner (C), Malinský (80. Micovčák), Graiciar (69. Michalec), Kačaraba, Dvořák (46. Prokš), Kristian (69. Vrabec), Gembický (60. Kazda).


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
KEEN Speditrans
Mediální partneři
Hattrick rtm plus