FC Slovan Liberec | Juniorka se představí na stadionu U Nisy, přivítá České Budějovice
Menu Další Zavřít Zavřít
01.09.2018

Juniorka se představí na stadionu U Nisy, přivítá České Budějovice

Redakce
Liberec - Juniorku čeká v neděli od 13 hodin zápas na trávníku stadionu U Nisy. Jako soupeř zavítá pod Ještěd českobudějovické Dynamo, kterému zatím patří poslední příčka tabulky. Podaří se Slovanu potvrdit dobrou formu?

Jedna výhra, pět proher

Českým Budějovicím zatím nový ročník příliš nevychází. Vždyť po šesti odehraných kolech mají na kontě pouze tři body za jedinou výhru, která navíc přišla už ve druhém kole. Tehdy si jihočeský tým vyšlápl na Jablonec, který zdolal těsně 4:3.

Zato od té doby Dynamo na body čeká marně. Doplácí především na mizernou ofenzivu, vždyť pokud pomineme čtyřgólový zápas s Jabloncem, ve zbylých pěti kolech nastřílely České Budějovice pouze tři góly. Není velkým překvapením, že jde o nejméně v celé české části soutěže.

Slovan? Čtyři kola bez prohry

Naopak Slovan se může chlubit poněkud opačnou bilancí. V prvních dvou kolech sice proti Jablonci a Teplicím zaváhal, zato od té doby válí. Nejprve si vyšlápl na Bohemians a Plzeň, poté remizoval s Příbramí a naposledy zvítězil na hřišti pražské Slavie. Už čtyři kola tak naši mladíci nepoznali přemožitele.

S deseti body aktuálně patří svěřencům trenérů Myslivce a Papouška čtvrtá příčka tabulky s čtyřbodovou ztrátou na první Mladou Boleslav. Přesto nemají elitní šestku zdaleka jistou, vždyť sedmá Dukla Praha je pouhé dva body pozadu. Slovan si tak nemůže dovolit žádné zaváhání.

Naposledy střelnice

Ve prospěch našeho týmu hovoří dosavadní vzájemná bilance zápasů v Juniorské lize. Z deseti duelů se Slovan radoval pětkrát, zato jihočeský tým pouze dvakrát. V posledním utkání navíc naši junioři deklasovali Budějovice 7:0.

Naváže Slovan na tento výkon také tentokrát? Zápas začíná v neděli v 13 hodin na stadionu U Nisy.

Historická tabulka vzájemných zápasů v Juniorské lize

FC Slovan Liberec SK Dynamo Č. Budějovice
10 ZÁPASY 10
5 VÝHRY 2
3 REMÍZY 3
30 VSTŘELENÉ GÓLY 17

Poslední vzájemný zápas v Juniorské lize

FC Slovan Liberec – SK Dynamo České Budějovice 7:0 (2:0)

Branky: 16. Havelka, 20. Havelka, 47. Wiesner, 49. Heppner, 60. Dvořák, 63. Gembický, 84. Gembický.

Rozhodčí: Severýn - Mokrusch, Vít.

ŽK: 30. Grigera.

Slovan: Nguyen – Köstl, Wiesner (64. Šustek), Vrabec (64. Baláž), Knejzlík (76. Doležal), Heppner (C), Havelka, Dvořák, Kristian, Gembický, Vukliševič (76. Prokš).

Č. Budějovice: Luksch – Fišer, R. Kadlec (46. V. Kadlec), Kalousek (59. Navrátil), Lindák (72. Pařízek), Švantner, Tomek, Matoušek, Grigera, Štifter (C), Collin.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Procentrum Aura Medical
Mediální partneři
eFotbal Český rozhlas Liberec