FC Slovan Liberec | Juniorka zahájila přípravu, v plánu jsou čtyři přípravná utkání (+ video)
Menu Další Zavřít Zavřít
10.01.2019

Juniorka zahájila přípravu, v plánu jsou čtyři přípravná utkání (+ video)

Redakce
Liberec – Juniorka má za sebou vydařený podzim. V sedmnácti zápasech posbírala hned třicet bodů, což ji v konečném součtu vyneslo průběžnou třetí příčku ve skupině Čechy Juniorské ligy. Slovan má navíc pouze tříbodovou ztrátu na druhou Mladou Boleslav, první je se čtyřiceti body suverénní pražská Sparta. Jak bude probíhat příprava našeho mužstva na jarní fázi sezony?

Hned tři hráči z kádru juniorky odletěli s A-týmem na kyperské soustředění. Trenér Zsolt Hornyák vybral Ondřeje Lehoczkiho, Tomáše Hnízdila a Milana Vrabce. „Určitě mi pomohla k nominaci tvrdá dřina. Makám každý den a snad se mi to vrátí. Na Kypr se hodně těším,“ prozradil těsně před odletem první jmenovaný.

Naopak k dispozici budou trenérům Petru Myslivcovi a Petru Papouškovi z hostování navrátivší se Erik Micovčák, Jan Šulc, Miroslav Dvořák a také Dominik Gembický, jenž se na podzim připravoval s ligovým mužstvem, i uzdravený Jan Blažek. Tým naopak může opustit ještě Jan Franc, který se zúčastní zkoušky v dresu jabloneckého Mšena.

Aktuálně juniorka absolvuje třídenní soustředění v Heřmanicích, už 19. ledna pak odehraje první přípravné utkání s Turnovem. V krátkém sledu následně čeká Slovan ještě další trojice soupeřů: Dobrovice, Varnsdorf a Pardubice. První soutěžní zápas odehraje naše mužstvo 18. února s pražskou Duklou.

„Novinkou je, že jsme se snažili do programu přípravných zápasů zařadit týmy z ČFL. Tuto soutěž budeme, pokud se udržíme v horní části tabulky, příští sezonu hrát. Utkání pro nás tak budou ukazatelem, kam by mohly sahat naše ambice," komentoval plán v lednu trenér Petr Myslivec.

Rozpis přípravy juniorky

7. ledna: fyzické testy
10.-13. ledna: soustředění Heřmanice
19. ledna: přípravné utkání Turnov – Liberec
23. ledna: přípravné utkání Dobrovice – Liberec
26. ledna: přípravné utkání Varnsdorf – Liberec
30. ledna: přípravné utkání Pardubice – Liberec
18. února: první soutěžní utkání

Změny v kádru juniorky:

Návrat z hostování: Dvořák, Šulc, Micovčák.
Příprava s A-týmem: Hnízdil, Vrabec, Lehoczki.
Příprava s juniorkou: Gembický.

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Nisa Liberec Kristýna
Mediální partneři
Hattrick Hitrádio Contact