FC Slovan Liberec | K výpravě Slovanu se v Rakousku připojil Maksym Talovjerov
Menu Další Zavřít Zavřít
15.07.2022

K výpravě Slovanu se v Rakousku připojil Maksym Talovjerov

Šimon Knopp
Liberec - K našemu týmu se na herním soustředění v Rakousku připojil další hráč, vysoký defenzivní univerzál Maksym Talovjerov. Dvaadvacetiletý ukrajinský fotbalista se zkušenostmi z Evropské konferenční ligy a mládežnických reprezentací Ukrajiny by měl vyztužit libereckou defenzivu. Kluby momentálně finalizují jednání o podmínkách jeho hostování ze Slavie ve Slovanu.

Mladý ukrajinský fotbalista začínal svoji kariéru v mládežnické akademii Šachtaru Doněck, kde působil několik let a vypracoval se až na kapitána týmu. Ještě před přesunem do české ligy nastupoval i za akademie Arsenalu Kyjev a Olimpiku Doněck. V osmnácti letech podepsal smlouvu s Českými Budějovicemi, kde ze začátku nastupoval v rezervním týmu a odešel i na hostování do sparťanského béčka. Poprvé naskočil do ligového duelu jako střídající hráč v sezoně 2019/2020 proti Bohemians. Ve svém premiérovém utkání si hned připsal asistenci, ale jeho mužstvo nakonec prohrálo 2:3. Od té doby začal Maksym nastupovat za České Budějovice pravidelně, a to nejčastěji na pozici stopera.

V Budějovicích naskočil Talovjerov do 47 utkání. V minulé sezoně si ho vyhlédla Slavia Praha, kam v půlce ročníku přestoupil. Za pražský celek stihl nastoupit k jedenácti ligovým zápasům a navíc si připsat i pět startů v Evropské konferenční lize. Sto devadesát pět centimetrů vysokému fotbalistovi se daří i na reprezentační úrovni. Pravidelně nastupuje za reprezentaci Ukrajiny U21, kde v posledním duelu s Arménií hrál i s kapitánskou páskou.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Kristýna DB Schenker
Mediální partneři
Radio Blaník Liberec Rádio Impuls