FC Slovan Liberec | Kanonáda v podání ženské reprezentace! Kypr porazila U Nisy vysoko 8:0
Menu Další Zavřít Zavřít
21.09.2021

Kanonáda v podání ženské reprezentace! Kypr porazila U Nisy vysoko 8:0

Tomáš Honzejk
Liberec - Na stadionu U Nisy se v úterý v podvečer odehrálo mezistátní kvalifikační utkání o účast na Mistrovství světa žen, které bude probíhat v roce 2023. Česká reprezentace přivítala hráčky Kypru a dle papírových předpokladů zvítězila, a to dokonce vysokým rozdílem, když se hned osmkrát rozvlnila síť za kyperskou brankářkou.

Češky vstoupily do utkání před zraky několika set diváků aktivně a hned v deváté minutě se po hezké narážečce s Lucií Martínkovou prosadila poprvé v utkání Andrea Stašková. O tři minuty později to bylo už 2:0, to když si střílený centr do vápna od Terezy Szewieczkové srazila za vlastní brankářku Chara Charalambous. Svěřenkyně Karla Rady dominovaly. Utkání připomínalo spíše házenou, kdy jeden tým obehrává obranu a hledá mezery, aby se dostal do šance. Ve 26. minutě se holky mohly radovat znovu. Střelu aktivní Szewieczkové dorazila do brány Kamila Dubcová a bylo to 3:0. Tři minuty před pauzou navyšovala vedení Tereza Krejčiříková, která propasírovala míč po zpětné přihrávce pod tělem kyperské brankářky. Do kabin se tak šlo za jednoznačného stavu 4:0.

Ve druhé půli naše reprezentace lehce polevila a Kypřanky se párkrát ocitly na útočné polovině. Votíkovou ale nedokázaly ohrozit. Naopak v 56. minutě se hlavičkou přes brankářku prosadila Lucie Martínková a bylo to 5:0. O sedm minut později využila skvělou přihrávku Dubcové Andrea Stašková a svým druhým gólem v utkání navýšila české vedení. Neuběhlo ani 120 vteřin a Češky vstřelily sedmý gól. Střídající Bužková našla od rohového praporku přesně hlavu Lucie Martínkové a také ona si připsala druhý přesný zásah.

Poté už tempo hry výrazně opadlo. České hráčky sice stále držely míč na svých kopačkách, jen už nebyly tak aktivní ve finální fázi. Až v nastaveném čase, konkrétně v 93. minutě, upravila na konečných 8:0 Klára Cvrčková. To když se k ní odrazil míč a ona krásnou střelou pod břevno vstřelila svůj první reprezentační gól. Toto utkání mělo ještě jednu libereckou stopu. Na stoperu odehrála celý zápas Simona Necidová, která působila jednu sezónu v modrobílém dresu.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Železářství Letná Databox
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Náš region