FC Slovan Liberec | Kapitán Mikula: Je to ještě otevřené, doma chceme vyhrát
Menu Další Zavřít Zavřít
24.04.2022

Kapitán Mikula: Je to ještě otevřené, doma chceme vyhrát

Ondřej Marko
Olomouc/Liberec - Náš tým vyrazil v rámci Skupiny o umístění v nadstavbě FORTUNA:LIGY do Olomouce. Duel se Sigmou provázelo aprílové počasí, druhý poločas byl dokonce z tohoto důvodu na deset minut přerušen. Po brance domácích v 17. minutě se náš tým snažil vyrovnat, nicméně bezúspěšně. Co si o těsné prohře 0:1 myslí kapitán Mikula?

Mohl bys na úvod krátce zhodnotit zápas?

Dostali jsme gól hned v úvodu utkání, Chytil to trefil moc dobře. Pak jsme se k nim snažili dobývat, hráli jsme docela solidní fotbal. Domácí pak už čekali na brejky a vyráželi do otevřené obrany. My jsme pak už branku nedali, oni také ne. Prohráli jsme 0:1 a za týden nás čeká odveta v Liberci.

Dost podobný zápas jako před měsícem, zase úplně zbytečný gól po kiksu. Minule trenér souhlasil, že se porážíte sami. Tak jak to odbourat?

Je pravda, že všechny ty porážky jsou podobné. Většinou prohrajeme 1:0. Dneska bych řekl, že po fotbalové stránce jsme v utkání měli dobré věci, ale opět odjíždíme bez bodu. Není to sice nejlepší východisko do odvety, je to ale ještě otevřené. Není to vyloženě nejhorší. Doma chceme vyhrát, takže se nic nemění.

Jednalo se o špatné řešení v té finální či předfinální fázi? Náznaků jste měli dost...

Tak nedali jsme gól, takže určitě nebyly optimální. V Olomouci však nejsou špatní hráči, měli tam tři stopery a další dva hráče v obraně. Takže nebylo úplně možné se dostat do deseti stoprocentních šancí. Šanci jsme si ale i tak nějaké vytvořili, takže jsme mohli něco dát.

Soupeř měl ale také nějaké šance, byl tak třikrát před naší bránou.

Jak jsem říkal, my jsme je dobývali a oni čekali na brejky. Myslím si, že pro diváky to nemusel být špatný zápas. Olomouc měla šance, my měli šance...

Co to počasí?

My jsme něco takového zažili v Turecku, kde tam padaly trakaře a my museli úplně přestat hrát. Takže naštěstí nám hřiště takhle dovolilo ještě hrát.

Jaké to bylo, když jste v kabině čekali, jestli se začne hrát?

Čekali jsasi deset minut v tunelu. Něco jsme si k tomu řekli, takže se to dalo. Bylo to podobné jako přestávka na pití v létě. Je dobré, že nás rozhodčí poslal během toho krupobití dolů.

Fotogalerie


  Zobrazit kompletní fotogalerii

Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
AGRO CS a.s. Ferona
Mediální partneři
Český rozhlas Liberec Rengl