FC Slovan Liberec | Kapitán Mikula a Rambo před 55. Podještědským derby
Menu Další Zavřít Zavřít
18.11.2020

Kapitán Mikula a Rambo před 55. Podještědským derby

Tomáš Honzejk
Liberec - Po reprezentační přestávce se fotbal vrací na ligové trávníky. Pro Slovan pak půjde o ostrý start, když v pátek večer přivítá na svém stadionu rivala ze sousedního Jablonce. Výkop utkání je naplánován na 18:45.

Zaplaťpánbůh za ´repre´ pauzu, dalo by se říct. Naším týmem se prohnal Covid-19, který ovlivnil již zápasy v Bělehradu, Hoffenheimu a v Teplicích. Díky delší přestávce se mohli všichni hráči uzdravit a dotrénovat. "O přestávce se hlavně dotrénovávali a uzdravovali všichni nemocní hráči. Všichni jsme uzdraveni a připraveni na derby," potvrdil Mikula. "Museli jsme dotrénovat kondici po Covidu, kterým si prošlo skoro celé mužstvo. Tréninky tak byly náročné, abychom to dohnali. Byl to takový ten poslední blok. Teď už se moc trénovat nebude, zápasy půjdou v rychlém sledu," přitakával Rabušic s vyhlídkou budoucích měsíců, ve kterých půjdou zápasy rychle po sobě.

Rabušic: Čeká nás jeden z nejdůležitějších zápasů podzimu

Všichni hráči měli naštěstí lehčí průběh onemocnění. "Mně osobně nic nebylo. Jsem v pohodě a myslím, že kluci jsou na tom stejně. Musíme se nachystat pořádně na derby a zvládnout ho," uvědomuje si Rabušic důležitost nadcházejícího utkání. I kapitán Mikula ví, že Podještědské derby je něco víc. "V Liberci jsem už 4 roky. Je to pro mě určitě větší zápas než ostatní. Města jsou blízko od sebe, panuje mezi nimi rivalita. Zápasy bývají vyhrocené," těší se na bitvu levý obránce. "Podještědských derby mám za sebou dost. Řekl bych, že z týmu to vnímám nejvíce. Pro fanoušky a všechny lidi z klubu je to strašně důležitý zápas. Musíme se připravit hlavně hlavou. Nebál bych se to označit za jeden z nejdůležitějších zápasů podzimu," doplnil ho kolega z útoku.

Jak již bylo naznačeno, zápasy s Jabloncem nejsou nikdy jednoduché. "Každý rok hrají nahoře do první pětky. Bude to s nimi těžký zápas," ví Mikula. "Jablonec má kvalitní tým. Několik posledních let hrají o špičku, stejně jako my. Bude to těžké utkání. Jim nevyšel poslední zápas proti Brnu. Vrátil se trenér Rada, tak nejspíš dostali ´céres´ a budou se snažit to u nás odčinit. My to musíme překonat svou motivací a bojovností a doma zvítězit," burcuje Rambo své spoluhráče.

Jak je již v této době zvykem, na stadionu budou bohužel opět chybět fanoušci. Přitom právě pro ně jsou takové zápasy. "Na derby by přišlo určitě šest nebo sedm tisíc fanoušků. Bohužel už se bez nich hraje delší dobu a relativně jsme si museli zvyknout. Co se dá dělat," smutní kapitán s číslem tři. "Zvykli jsme si, ale fanoušci pořád chybí. Tohle je jeden z těch zápasů, kdy se extra motivovat nemusíme. Derby má samo o sobě svou důležitost. Je to škoda, ale nic s tím nenaděláme," uzavřel Rabušic.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Knorr-Bremse Liberec
Mediální partneři
Hattrick Rengl