FC Slovan Liberec | Kapitán Mikula prodloužil smlouvu: S rodinou jsme tady spokojení, nemám proč utíkat
Menu Další Zavřít Zavřít
04.02.2022

Kapitán Mikula prodloužil smlouvu: S rodinou jsme tady spokojení, nemám proč utíkat

Klub
Liberec - Kapitán má novou smlouvu! Jan Mikula bude pokračovat v dresu Slovanu, s vedením se dohodl na prodloužení kontraktu až do 30. června 2024. Zkušený 30letý zadák působí v našem celku už šestou sezonu - od ledna 2017, kdy přišel z pražské Slavie.

„S rodinou jsme tady zabydlení a spokojení, Liberec je pěkné město, takže nemám proč utíkat,“ pochvaluje si možnost prodloužení libereckého angažmá kapitán Slovanu. „Slovan je dobrý klub, jsou tu kvalitní hráči a udržet se tu není jednoduché. Když tady budu dál hrát, tak budu spokojený. Ve fotbale ale člověk nikdy neví,“ zůstává nohama na zemi čerstvě třicetiletý bek, který se v Liberci dokázal prosadit už pod pěti trenéry a na podzim asistoval u dvou branek. Na svou čtvrtou trefu za Slovan už nějaký čas čeká, naposledy se trefil při derby s Jabloncem 19. října 2019.

Spolehlivý obránce se během pěti let propracoval mezi desítku hráčů s nejvíce ligovými starty v libereckém dresu, zatím jich má na kontě 142 a další mohou nadále přibývat. Nově podepsal s naším klubem smlouvu do 30. června 2024.

„Není to tak dávno, co jsem dostal dres za 100 ligových startů za Slovan a po každé přípravě si říkám, že nechápu, jak to někteří hráči mohli vydržet skoro až do čtyřiceti, takže tolik zápasů jako Tomáš Janů určitě nezvládnu,“ odmítá s úsměvem možný atak na klubový rekord svého předchůdce s kapitánskou páskou, který nastřádal celkem 310 utkání, většinu z nich také na pozici levého obránce. Ale třeba na čtvrtého Miroslava Holeňáka se 184 starty by se díky novému kontraktu dotáhnout mohl. Přejeme mu k tomu hodně štěstí a hlavně zdraví!


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Vogel DPMLJ
Mediální partneři
rtm plus Český rozhlas Liberec