FC Slovan Liberec | Karafiát: Nástup nebyl dobrý, to jsme všichni viděli
Menu Další Zavřít Zavřít
06.10.2019

Karafiát: Nástup nebyl dobrý, to jsme všichni viděli

Tomáš Honzejk
UHERSKÉ HRADIŠTĚ/LIBEREC - Na Slovácko jsme jeli s tím, že to je oblíbený soupeř. Poslední porážka se totiž datovala až do roku 2013. Každá série ale jednou končí a tato to byla právě v pátek v podvečer. Liberec vstoupil špatně do utkání a po vlastní brance Hybše a gólu Šašinky už zápas neotočil, i když v jednu chvíli na okamžik vyrovnal. VAR nám ale gól rychle ukradl a Slovácko ke konci zasadilo smrtící třetí ránu. Své postřehy nám sdělil Ondřej Karafiát.

Začátek zápasu Slovanu vůbec nevyšel a hráči si toho jsou dobře vědomi. "Nástup nebyl dobrý, to jsme všichni viděli. Takové věci se stávají. Tým to samozřejmě psychicky shodí a chvíli jsme se z toho dostávali. Takový gól by podle mě shodil každé mužstvo. Než jsme se z toho ale dostali, inkasovali jsme podruhé. Hrát jsme začali až posledních 10 minut prvního poločasu," mrzelo Karafiáta, ze kterého se pod Hoftychem stává defenzivní záložník. Ve druhém poločase se Liberci povedlo vyrovnat, ale po zásahu rozhodčího u videa byl gól odvolán. "Nevím, proč neplatil. Od toho je tu videorozhodčí. Výsledek je takový, jaký je," okomentoval krátce muž se čtyřkou na zádech. "Čekal jsem ale, že ho neuznají," dodal s mírným nádechem sarkasmu.

Video buď všude nebo nikde. Soutěž je pak neregulérní.

Po zápase zavládl v kabině Slovanu rozpačitý pocit z VARu, o kterém se stále hlasitěji mluví v té souvislosti, že není na všech prvoligových stadionech. "Bavili jsme se o druhé inkasované brance, jestli jí nepředcházel ofsajd, ale nevím. Já osobně nejsem zastáncem VARu. Buď ať je to na každém zápase nebo to není vůbec. Pak to nemá cenu. Soutěž je neregulérní. Mohlo to být 2:2 a mohli jsme třeba i vyhrát," zamyslel se Karafiát nad tím, jak by zápas mohl dopadnout bez přítomnosti VARu. I přesto ale hráči nehledali chyby jenom u rozhodčích. "Nebylo to podle našich představ, protože jsme nevyhráli. Podle představ by to bylo, kdybychom zápas otočili. Měli jsme na to, ale nepovedlo se. Já osobně mohl dát gól, snažil jsem se to tlačit dolů, ale střelu doprostřed brankář chytil. Vzápětí jsme inkasovali gól na 3:1. Je to škoda. Chyby se dělají. Musíme makat víc jeden za druhého. Měli jsme se snažit víc odčinit špatný vstup do utkání," dodal závěrem.


Generální partner
Preciosa
Prémiový partner
Tipsport
Hlavní partneři
T-Mobile Renomia AUTO KP Plus Pregis Canis Pivovar Svijany
Další partneři
Pepsi Gasservis
Mediální partneři
Liberecká drbna eFotbal